Ciljni vzpon v Španiji za nove odgovore

Ciljni vzpon v Španiji za nove odgovore
21.10.2020 AVTOR: DZ

Primož Roglič je v prvih dveh etapah dirke po Španiji deloval zelo prepričljivo. Zdaj je pred kolesarji nov preizkus. Tudi vzpon do cilja na 1735 metrih nadmorske višine.

Pred kolesarji na dirki po Španiji je tretja etapa, ki bo ravno tako kot prvi dve nadvse zahtevna. Start bo gostila Lodosa na vsega 315 metrih nadmorske višine. Cilj bo po 166 kilometrih dirkanja precej višje, kar 1735 metrov nad morjem. Sicer pa se bodo kolesrji v prvih 80 kilometrih skorajda ves čas vzpenjali.

Prav na 79 kilometru bo eden izmed dveh kategoriziranih vzponov v etapi. Govorimo o vzponu tretje kategorije Alto de Oncala, ki leži na 1457 metrih nadmorske višine. Sledil bo spust in skoraj 60 kilometrov ravnine oziroma precej manj razgibanega terena. Vse bo priprava za zaključni vzpon.V kraju Vinuesa bo še sprint za točke in odbitne sekunde. Potem pa se bo že začel zaključni klanec prve kategorije. La Laguna Negra nad Vinueso bo gostila cilj etape. Do tja pa bo kolesarje popeljal še 8,6 km dolg vzpon prve kategorije s 5,8-odstotnim povprečnim naklonom.

Vzpon ne bo tako zahteven kot zadnji v drugi etapi, vseeno pa lahko pričakujemo boj najboljših za vsako sekundo, ki bo na voljo. Obenem bodo priložnost lahko iskali tudi ubežniki. Dirka se bo začela ob 13:15. Prve kolesarj pa lahko na cilju pričakujemo nekje od 17:18 do 17:44.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ