Član osebja pozitiven, Van der Poel že zapustil dirko

Član osebja pozitiven, Van der Poel že zapustil dirko
22.02.2021 AVTOR: DZ, foto: UAE Tour

Pa smo tam. Bi lahko rekli. Novi koronavirus na dirki UAE Tour. Zaradi okužbe v moštvu Alpecin Fenix se je celotna ekipa odločila, da zapusti dirko.

Ukrepi, s katerimi poskušajo organizatorji in ekipe preprečiti širjenje okužb z novim koronavirusom in obenem izpeljati tekmovalni program so nadvse strogi. Še pred dirko UAE Tour so morali vsi vpleteni opraviti testiranja na Covid-19, dirka pa se je potem lahko začela.





Priča smo bili sicer ravninski, a zaradi vetra spektakularni etapi. Blestel je Tadej Pogačar, etapo pa je dobil Mathieu Van der Poel. Kolesarji Alpecin Fenixa bi moral današnji kronometer začeti v majico vodilnega in tako startati kot zadnji. A ga na startu ne bo, tako kot ne bo tudi drugih kolesarji Alpecin Fenixa. V nedeljo zvečer so opravili obvezna testiranja in eden izmed članov osebja te ekipe je bil pozitiven.

Kljub temu, da gre za člana osebja in ne kolesarja, se je celotna ekipa umaknila z dirke, saj želijo tudi organizatorji ohraniti “mehurček” čim bolj nedotakljiv. Osebo so tako poslali v izolacijo, prav tako so v izolaciji tisti, ki so bili s to osebo v izolacijo. V naslednjih dneh bodo nova testiranja opravili vsi člani moštva, do takrat pa bodo v izolaciji.



"Potrdimo lahko, da z dirko ne bomo nadaljevali. Več informacij bomo podali kmalu. Dobro počutje vseh vpletenih je naš glavni cilj. Ekipa se je po posvetu z organizatorji dirke odločila, da se umakne z dirke, saj želi tako ohraniti mehurček, ki omogoča nadaljevanje dirke;" so pri Alpecin Fenixu zapisali v izjavi za javnost. Kakšni bodo nadaljnji ukrepi, ni povsem jasno. Pred kolesarji je zdaj posamična vožnja na čas. Odločilni pa bosta dve etapi s ciljnima vzponoma.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ