Contador namesto na dirki pristal v bolnišnici

Contador namesto na dirki pristal v bolnišnici
03.11.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Alberto Contador je pripotoval v Kolumbijo, kjer bi se moral udeležiti rekreativne dirke, ki jo organizira Rigoberto Uran. Contador pa je pristal v bolnišnici.

Rigoberto Uran je v Kolumbiji nadvsem popularen športnik, ki je tudi izven profesionalne karavane zelo aktiven. Predvsem pa zna unovčiti poznanstva, ki jih je nabral v nadvse bogati karieri. Tako vsako leto organizira rekreativno dirko Giro del Rigo.

Lani je tam med drugimi nastopil tudi Christopher Froome, ki je potem v Kolumbiji opravil tudi priprave na visoki nadmorski višini. Tudi letos bodo na startu številnih izjemni kolesarji. Med njimi zmagovalec dirke po Franciji Egan Bernal, pa Esteban Chaves, Sergio Higuita, Sergio Henao …

Na startu bi moral biti tudi nekdanji kolesar in zmagovalec vseh treh tritedenskih dirk Alberto Contador. Skupaj z Ivanom Bassom je že pripotoval v Kolumbijo. A med letom je začutil, da ima težave z zdravjem. IMel je krepko povišano telesno temperaturo. Počutil se je vse slabše.

Celo tako slabo, da so ga prepeljali v bolnišnico v Bogoti. Tam je ostal na opazovanju. Prek videa pa je 36-letnik že sporočil: "Žal mi je, da ne morem biti del tega dogodka. Treniral sem z velikim navdušenjem in tudi navdušen prišel v Kolumbijo. A med potjo sem se počutil slabo. Najbrž sem pojedel nekaj kontaminiranega in zdaj poskušajo stabilizirati zdravstveno stanje."

Zastrupitev s hrano, torej. Sicer pa je Contador v zadnjem obdobju na različnih prireditvah že dokazal, da je očitno še kako aktiven tudi v pokoju, saj je še vedno odlično pripravljen.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ