Contadorjevi "odvečni" kilogrami pred prvo dirko (foto in video)

Contadorjevi "odvečni" kilogrami pred prvo dirko (foto in video)
19.01.2013 AVTOR: D. Z.
Alberto Contador bo sezono začel v Argentini, in prav tam je razkril načrte za leto 2013. Med drugim ni izključil nastopa na dirki po Italiji, čeprav Tour de France ostaja prvi cilj ...
"Ljudje so bili že lani zelo prijazni. Odlično je, da bom tukaj lahko začel sezono, saj so tudi dobri vremenski pogoji," je na novinarski konferenci pred dirko po San Luisu priznal Contador. Prav lani je v Argentini dobil dve etapi in bil drugi v skupnem seštevku, a so mu naknadno, zaradi suspenza, te dosežke odvzeli. Takrat ga je, zato, ker je bolje opravil z vožnjo na čas, v skupnem seštevku premagal Levi Leipheimer.

"
Ker vzponi niso ekstremno dolgi, bo do največjih razlik prišlo v vožnji na čas. Tisti, ki bo dobro odpeljal kronometer in se bo lahko držal najbojlših na vzponih, tisti bo zmagal. Lani je bil Leipheimer izvrstno pripravljen in je tako tudi zmagal," je še pojasnil Contador. O favoritih za končno zmago tokrat pa:

"
Težko rečem. Na startni listi je ogromno dobrih kolesarjev. Tega ne morem napovedati. Nibali je bil že lani močan. Tudi Dani Moreno in Joaquin Rodriguez bosta tu. Kolesarjev je veliko, tudi Van den Broeck in Van Garderen in celo lokalni kolesarji, ki se na to dirko pripravijo stoodstotno. Poleg tega so zelo dobri v gorah."

Omenil je torej številne zvezdnike. Sebe pa ne šteje med tiste, ki bi lahko posegli po najvišjih mestih: "
Moja pričakovanja so nekoliko drugačne od lanskih. Cilj je izgubiti nekaj teže, saj imam še nekoliko preveč kilogramov. Vendar je to za januar normalno. Res je, da če vidim priložnost, potem se rad bojujem za zmago. Če imam dobre noge, se težko zadržim. Vendar sem zdaj nekoliko pretežek. In, kar se tiče vzponov, tu šteje preprosta matematika. Tu so kolesarji, ki so trenutno bolje pripravljeni."

Contador je še razkril večji del programa dirk, na katerih namerava v prvi polovici sezone nastopati. Vse bo stavil na znameniti Tour de France. A do zdaj je še dolga pot, ki se bo nadaljevala na dirki po Omanu in dirki Tirreno-Adriatico. Na obeh bo nastopil prvi v karieri. Potem pa bosta sledili dirka Criterium International in dirka po Baskiji. Zaenkrat še ne ve, ali bo sezono nadaljeval na klasikah ali pa bo mogoče celo nastopil na italijanskem Giru.

Na desni strani si lahko ogledate nekatere fotografije, ki jih je Alberto Contador objavljal na svoji spletni strani na facebooku. Tako vas bodo fotogragije sprehodile v čas zimskih priprav na sezono, ki jih je Contador preživel predvsem v toplih krajih. V nadaljevanju pa si lahko ogledate posnetek s treninga kolesarjev moštva Saxo Tinkoff bank na argentinskih cestah.

Značke: Dirka po Italiji, Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ