Čudežni deček z otoka Mann že do 31. zmage na Touru!

Čudežni deček z otoka Mann že do 31. zmage na Touru!
29.06.2021 AVTOR: N. Gr., foto: le Tour

Mark Cavendish nadaljuje svoje vstajenje v letošnji sezoni, Manx Missile je v četrti etapi dirke po Franciji prišel že do svoje 31. etapne zmage na Touru. V skupnem seštevku brez sprememb.

Po včerajšnjih padcih je bilo v pelotonu precej govora o tem, da bodo kolesarji v prvem delu etape protestirali proti varnostnim ukrepom na dirki in v kolesarstvu na splošno, a se jim je poizkus protesta bolj kot ne izjalovil.

Namesto protesta na kilometru 0 so v ospredje prišli kolesarji Deceuninck QuickStepa, ki so bili nekaj časa na čelu glavnine, dokler ni kolesarjev jezno ustavil Andre Greipel, ki je prevzel vlogo vodje pelotona in zagotovil, da so vsi za minuto obstali na mestu in tako vsaj delno izkazali svoje negodovanje.

Ker protest vnovič ni bil usklajen in se z njim očitno niso strinjali vsi v pelotonu, je njegov pomen nekoliko zvodenel. Dirkanje se je nato nadaljevalo, v pobeg dneva sta se podala Brent van Moer in Pierre-Luc Perrichon, etapa pa je nato potekal v precej bolj mirnem vzdušju, nekoliko nižji tempo so kolesarji izkoristili za celjenje ran, ki se jih v minulih treh etapah ni nabralo malo.

Van Moer se je v letošnji sezoni izkazal za zelo žilavega kolesarja ter specialista za pobege, tudi tokrat je šprinterskim ekipam precej otežil delo v boju za etapno zmago, saj so ga ujeli šele 250 metrov pred ciljem.



Deceuninck QuickStep je postavil vlak za Marka Cavendisha, ki je zavrtel čas nazaj in se po petih letih suše v šprintu veselil že svoje 31. etapne zmage na dirki po Franciji! Kolesarji Deceunincka so se borili za najboljši položaj z Alpecin Fenixom, kjer so danes stavili na Jasperja Philippsena, šprint pa je še nekoliko otežil Van Moer, saj se mu je moral Cavendish tik pred šprintom izogniti in nato pospešiti do ciljne črte.

Pred ciljno črto mu je uspelo prehiteti Philipsena za neverjetno, skorajda čudežno zmago. Še lani se je Cavendish zdel odpisan, tudi letos ni bil v načrtih za Tour, a je pet pred dvanajsto odpadel Sam Bennett in Patrick Lefevre je ponudil priložnost izkušenemu Cavendishu. In izstrelek z otoka Mann se mu je oddolžil na najboljši možen način! Na drugo mesto v etapi se je na koncu prebil Nacer Bouhanni, še eden od že skoraj odpisanih šprinterjev, tretji je bil na koncu Philipsen.

V skupnem seštevku razlik ni bilo, favoriti so hranili moči za jutrišnji 30 kilometrov dolg posamični kronometer, ki bo precej premešal stanje v skupnem seštevku.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ