Dan državnih prvenstev

Dan državnih prvenstev
23.08.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Tako, kot je neobičajno leto 2020, tako je tudi neobičajen datum državnih prvenstev. V Sloveniji smo ga že imeli, mnoge države so članske cestne dirke imele danes.

Slovenski državni prvak na cestni dirki je Primož Roglič, v vožnji na čas pa Tadej Pogačar. Če je bilo v Sloveniji državno prvenstvo že pred časom, pa je Mednarodna kolesarska zveza po prestavitvi celotnega programa državna prvenstva premaknila na ta vikend.




Mnoge države so res izpeljale cestne dirke prav v nedeljo. V Italiji je je po več kot 250 kilometrih dirkanja prišlo do sprinta glavnine, ki ga je dobil Giacomo Nizzolo pred Davidejem Ballerinijem in Sonnyjem Colbrellijem.

Na Nizozemskem so morali kolesarji premagovati tudi tlakovane odseke in na njih se je najbolje znašel Mathieu Van der Poel, ki je bil zares neustavljiv. Uspel mu je kar 44 kilometrov dolg samostojni pobeg. Nils Eekhoff je bil drugi, a je zaostal za 1:31, tretji Timo Roosen pa je zaostal za 3:08.

V Franciji so na številčno premoč lahko računali člani moštva Groupama FDJ. Na koncu je med sabo za zmago obračunala trojica kolesarjev. Zmagal je Arnaud Demare pred Bryanom Coquardom in Julianom Alaphilippom.

Kasper Asgreen je postal državni prvak na Danskem, Sven Erik Bystrom na Norveškem, Marcel Meisen pa presenetljivo v Nemčiji. Poljski prvak je Aniolkowski, avstrijski Valentin Gorzinger. V Luksemburgu je Kevin Geniets ugnal Boba Jungelsa.

Juraj Sagan je spet slovaški državni prvak, Adam Toupalik pa Češki. V Španiji je prvak postal Luis Leon Sanchez. V ženski konkurenci je Anna Van der Breggen za 1:19 ugnala letos še neporaženo Annemiek van Vleuten. Zaradi priprav na dirko po Franciji so bila mnoga prvenstva krepko okrnjena.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ