Dauphine: Zmaga BMC-ju, Sky razočaral

Dauphine: Zmaga BMC-ju, Sky razočaral
09.06.2015 AVTOR: Nejc Grilc
Ekipa BMC-ja je bila najboljša na ekipnem kronometru v 3. etapi Dauphineja. Sky je zaostal 35 sekund, rumena majica Dennisu.
S 24,5 kilometra dolgo progo so najhitreje opravili aktualni svetovni prvaki v tej disciplini, ki so za pot od Roanna do Montagnyja potrebovali le 29 minut in 58 sekund. Zopet se je odlično odrezala Astana, ki je zaostala le štiri sekunde, Chris Froome in Team Sky pa sta na 6. mestu zaostala kar 35 sekund.

Pred etapo vodilni Peter Kennaugh je tako moral predati rumeno majico Rohanu Dennisu. Najvišje uvršečni kolesar BMC-ja pred etapo je bil sicer Manuel Quinziato, vendar ni bil v peterici, ki je najhitreje prečkala ciljno črto. Zelo dobro so s progo opravili tudi kolesarji Movistara, ki so zaostali zgolj sekundo za Astano, Etixx in Orica pa sta za zmagovalci zaostala 18 oziroma 24 sekund.

"Vse je potekalo izvrstno, v cilj smo sicer prišli le s petimi kolesarji, na koncu smo bili povsem na limitu. To le kaže na to, da smo danes dali vse od sebe, zato smo lahko zelo zadovoljni z zmago. Tudi forma je v redu, prvi test na Dauphineju je za nami, tudi v gorskih etapah pa se bom boril z najboljšimi. Zanekrat so kazalci pred odločilnimi dnevi v juliju zelo dobri," je v rumeno majico oblečeni Dennis povedal v cilju.

V BMC-ju sicer še vedno zatrjujejo, da njihov kapetan ostaja Tejay Van Garderen, ki trenutno zaseda drugo mesto. Zelo dobro kaže tudi Vincenzu Nibaliju, ki po začetnih težavah Astane v kronometru zaseda četrto mesto, pred Froomom pa ima že lepo prednost - okrogle pol minute.

Med favoriti za končno zmago sta največ izgubila Andrew Talansky in Joaquim Rodriguez, vendar tudi zanju dirka še ni izgubljena. Jutri kolesarje čaka še ena razgibana etapa, nato pa se začnejo prave preizkušnje v gorah.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ