David Per blizu uspehu: "Vsi vemo, da se gre full gas do cilja"

David Per blizu uspehu: "Vsi vemo, da se gre full gas do cilja"
22.03.2021 AVTOR: DZ

Naslednik Marka Kumpa na najvišji stopnički Smo pa bili priča zelo napadalni vožnji slovenskih kolesarjev. V zaključku predvsem Davida Pera.

Vedno smo imeli 10, 15, v zadnjem krogu celo 21 sekund. Če bi vsi dali svoj maksimum, potem mislim, da bi nam uspelo.
David Per

Na dirki za VN Slovenske Istre so se z napadalno vožnjo vsekakor izkazali tudi Slovenci. V prvih krogih je na gorskih ciljih točke pobiral Kristjan Hočevar, ki je na koncu tudi prejel nagrado za najboljšega na gorskih ciljih. Na uvodnih krogih se je s samostojnim pobegom izkazal Žiga Jerman.

Zanj je to bila prva dirka v sezoni. Potem pa je na krajših zaključnih krogih napadel David Per. "Naključje. Jaz sem na tehničnem delu kroga izkoristil to, da se dobro peljem v dolino. Tam sem si ustvaril prednost in prvi krog odpeljal sam. Potem sta se mi še dva pridružila. V taki situaciji ni neke posebne komunikacije. Vsi vemo, da se gre full gas do cilja," je dejal Per, ki se dobro zaveda, da lahko do zmage pride samo na tak način.





S pobegom, potem pa v sprintu manjše skupine. Kolesarju Adrie Mobila se je pridružil tudi Hrvat Viktor Potočki iz moštva Ljubljana Gusto Santic in pa še predstavnik avstrijske ekipe: "Zame idealen scenarij je, da poskušam na koncu srečo. Da bi ustvaril kakšen pobeg. V prvem od zaključnih krogov mi je to tudi uspelo. Pridružila sta se mi še dva kolesarja. Krog do cilja sta začela taktizirati, tako da nam je zmanjkal še kakšen kilometer, pa bi lahko borbali za zmago."

Ob vstopu v zadnji kilometer se je zdelo, da bi ubežnikom morda celo lahko uspelo presenetiti večjo skupino zasledovalcev s favoriti, ki so upali na sprint za zmago. Ubežniki so imeli okrog 20 sekund prednosti, obenem pa v ozadju nobena ekipa ni imela dovolj pomočnikov. Le Jumbo Visma se je trudila z lovom. Vseeno pa so se kolesarji zbrali, organizirali in uspeli ujeti ubežnike.

"Vedno smo imeli 10, 15, v zadnjem krogu celo 21 sekund. Že kar lepa prednost po mojem mnenju. Če bi vsi dali svoj maksimum, potem mislim, da bi nam uspelo," je še zaključil Per. Skupaj s Kristjanom Hočevarjem, ravno tako članom Adrie Mobila, sta prišla na podelitev nagrad. Per je bil najboljši na letečih ciljih, Hočevar pa na gorskih. Zdaj je pred kolesarji v slovenskih ekipah nov izziv. VN Adrie Mobila, ki bo na sporedu v prihajajočem koncu tedna.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ