David Per: Dobra priprava za dirko po Sloveniji

David Per: Dobra priprava za dirko po Sloveniji
31.05.2021 AVTOR: DZ

David Per. Tako kot na dirki za VN Adrie Mobila - tam je bil peti - je bil tudi na Gorenjskem najboljši Slovenec: "Žal mi je na koncu malo zmanjkalo za stopničke."

David Per je bil na dirki za VN Adrie Mobila peti, na Gorenjskem pa je zasedel četrto mesto. Tokrat po zaslugi dolgega pobega. Pridružil se je ubežni skupini, ki sprva ni imela veliko možnosti za uspeh, a se je na koncu izkazalo, da glavnina ni bila dovolj složna, da bi ubežnike ujela. Poleg tega so bili spredaj zares močni kolesarji, na čelu z Mircom Maestrijem. To je pomenilo, da najmočnejša zasedba na dirki Bardiani CSF ni imela interesa narekovati ritem v glavnini. Tu je pogovor z Davidom Perom, sicer članom moštva Adria Mobil.
O domači dirki: Doma je vedno lepo dirkati. Še ena dodatna ekstra motivacija, tako da je lažje dati vse od sebe.

O sodelovanju v pobegu: Ni bilo ravno po planu, da grem takoj od start v beg. Vendar sem bil ob pravem času na pravem mestu. Videl sem, da so v begu močne ekipe, tako da sem vse to pokril. Složni smo bili vse do zadnjih petih kilometrov, ko smo začeli z napadi. Ja, močan beg je bil.

O taktiziranju med ubežniki: Nekateri kolesarji so poskušali z akcijo pred samim sprintom, saj očitno niso bili prepričani vase v sprintu. Sam sem se odločil, da prihranim nekaj moči za sprint. Na koncu se mi ni ravno izšlo. Četrto mesto. Kljub vsemu, to je dobra priprava za dirko po Sloveniji.

O sprintu: Sprint je bil na moč. Niso velike hitrosti. Malce smo se vseeno prerivali, čeprav nas je bilo samo pet. Sprint je bil še težji, kot po ravnini. V krožišče sem vstopil kot tretji. Potem je kolesar češke ekipe Elkov napadel, tako da smo se pognali za njim. Žal mi je na koncu malo zmanjkalo za stopničke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ