Deceuninck s svetovnim prvakom v uvodni vikend tlakovanih klasik

Deceuninck s svetovnim prvakom v uvodni vikend tlakovanih klasik
24.02.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Deceuninck QuickStep

Ta konec tedna se v Belgiji sezona kolesarstva začenja zares, v uvodnem vikendu sta na vrsti klasiki Omloop Het Nieuwsblad in Kuurne - Bruselj - Kuurne. Pri QuickStepu stavijo na Juliana Alaphilippa.

V Belgiji se, ko beseda nanese na kolesarstvo, vse vrti okrog tlakovanih klasik, ki se začenjajo ta konec tedna. Za marsikoga se kolesarska sezona z dirko Omloop Het Nieuwsblad šele zares začne, na domačih tleh pa so vedno pod drobnogledom kolesarji Deceuninck QuickStepa.

»Volčje krdelo« je objavilo zasedbi za obe dirki ta konec tedna, na štartu bodo spet z zavidanja vredno zasedbo. Kapetan na Omloopu, ki je po profilu podoben dirki po Flandriji, bo Julian Alaphilippe. Svetovni prvak je bil lani na Ronde na izvrstni poti, da konča vsaj na odru za zmagovalce, morda pa bi se vmešal tudi v boj za zmago z Woutom van Aertom in Mathieujem van der Poelom, a je njegove sanje razblinil grd trk s spremljevalnim motoristom.

»Končno je napočil ta del leta, ko pride na vrsto uvodni vikend klasik, vsi kolesarji in navijači ga nestrpno pričakujemo. Imamo močno zasedbo, Julian bo imel možnost, da spet pokaže podobno vožnjo, kot jo je lani do padca na Ronde, hkrati pa bomo zelo ponosni, da bo za nas dirkal na naših domačih klasikah v dresu svetovnega prvaka,« je povedal športni direktor Deceunincka Tom Steels.Veliko bodo stavili tudi na Davideja Ballerinija, ki se je izkazal z dvema etapnima zmagama v Provansi, tokrat pa bo v ekipi eden tistih, ki bi ob pravem razpletu lahko dobili priložnost v šprintu manjše skupine. Na Omloopu bo Steels lahko računal še na Zdeneka Stybarja, nekdanjega zmagovalca, Kasperja Asgreena, Floriana Senechala in »traktor« Tima DeClerqa.

V nedeljo se v Kuurneju pričakuje šprint glavnine, zato bodo stavili na Alvara Hodega, a niti samostojni napad še zdaleč ni izkjučen, o čemer največ ve lanski zmagovalec Kasper Asgreen, ki bo tudi letos del ekipe na obeh klasikah.

Glede na zasedbo so v belgijski superekipi dobro pripravljeni na uvodni vikend, a glavni cilji za njih prihajajo na začetku aprila. Če bo takrat mavrična majica svetovnega prvaka v ospredju, bo Steels brez težav pozabil na morebitno razočaranje uvodnega vikenda, ki je pred nami.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ