Dirka ustavljena: Ubežnica skoraj ujela moško karavano

Dirka ustavljena: Ubežnica skoraj ujela moško karavano
03.03.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Na dirki Omloop Het Nieuwsblad je prišlo do zanimive situacija. Ubežnica je skorajda ujela moške in tako so morali žensko dirko za nekaj minut ustaviti.

"Videli smo lahko reševalno vozilo. Potem pa so mi komisarji dejali, naj se ustavim ob robu cestišča, saj smo prišli preveč blizu moški karavani."
Nicole Hanselmann

Švicarka se je približala moški karavaniPrva klasika v sezoni Omloop Het Nieuwsblad je namenjena tako moškim kot ženskam. Moški so se na daljšo po podali nekoliko prej kot ženske. A prišlo je do zanimive situacije. Medtem ko si je glavnina pri moških od začetka privoščila počasno vožnjo, so ženske takoj pričele z napadi. Nicole Hanselmann je uprizorila samostojni pobeg. 27-letna Švicarka pa se je kar naenkrat preveč približala repu moške karavane.

Že videla reševalno vozilo"Videli smo lahko reševalno vozilo. Potem pa so mi komisarji dejali, naj se ustavim ob robu cestišča, saj smo prišli preveč blizu moški karavani," je po cilju novinarjem razlagala Hanselmannova: "Ni bilo ravno po mojih željah. Bila sem v dobrem ritmu, ko pa te glavnina vidi, kako se ustaviš, potem postanejo kolesarke še bolj motivirane pri lovljenju. Mislim, da so nas ustavili za pet ali sedem minut. To ti še zmanjša možnosti za uspeh."Dirko končala na 74. mestuPo ponovnem startu se je na pot prva podala prav Hanselmannova, ki si je tako lahko spet privozila prednost, ki jo je imela pred nevtralizacijo. Kljub temu jo je glavnina kmalu ujela. "Sicer sem imela spet prednost, potem pa so me ujele ob koncu prvega tlakovanega odseka," je Švicarka še dejala novinarju cyclingnews.com. Dirko je končala na 74. mestu.
"Bila sem v dobrem ritmu, ko pa te glavnina vidi, kako se ustaviš, potem postanejo kolesarke še bolj motivirane pri lovljenju."
Nicole Hanselmann
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ