"Družabna" popularnost ekip: Sky prednjači, kaj pa slovenske ekipe?

"Družabna" popularnost ekip: Sky prednjači, kaj pa slovenske ekipe?
24.03.2019 AVTOR: DZ

Preverili smo, kako popularne so World Tour, pa tudi slovenske ekipe na družabnih omrežjih. Prednjači Sky. Med slabšimi UAE in Bahrain Merida. Daleč pred vsemi Novo Nordisk.

Koliko sledilcev imajo ekipe na facebooku, twitterju in instagramu?


To morda ni najpomembnejša zadeva, a vsekakor ni zanemarljiva, glede na to, da večina sponzorjev investira v šport v zameno za določeno prepoznavnost. Če bi kolesarstvo primerjali z nekaterimi drugimi popularnimi športi, bi hitro ugotovili, da ekipam v tej prvini ne gre najbolje, pa čeprav se stanje v zadnjih letih krepko izboljšuje.

Najboljše ekipe imajo v svojih vrstah zaposlenih po več oseb, ki se ukvarjajo z družabnimi omrežji in z odnosi z javnostmi. In, kako dobro jim gre? Seveda v to štetje nismo upoštevali sledilcev posameznih kolesarjev, ki jih imajo precej več kot same ekipe. Najboljše pa gre, po pričakovanjih seveda, britanskemu moštvu Sky. Med World Tour ekipami vodi na vseh treh osnovnih platformah. Torej na Facebooku, Instagramu in Twitterju.

Na Facebooku ima več kot 870 tisoč sledilcev, podobno na twitterju, na instagramu pa 758 tisoč. V tabeli smo po vrstnem redu ekipe razvrstili glede na število sledilcev na Facebooku. Zraven pa jim pripisali še sledilce na Twitterju in Instagramu, tako da vrstni red na zadnjih dveh platformah ni pravi. Na Facebooku se je Skyju najbolj približal Trek Segafredo, na Twitterju in Instagramu pa Movistar.

Najmanj sledilcev na Facebooku ima UAE Team Emirates (Jan Polanc, Tadej Pogačar), tik pred njimi na lestvici je Bahrain Merida (Matej Mohorič, Jan Tratnik, Kristijan Koren, Domen Novak, Luka Pibernik). Mitchelton Scott Luke Mezgeca je na osmem mestu, deveta je Katjuša Alpecin Simona Špilaka, 11. Jumbo Visma Primoža Rogliča. Na Instagramu ima najmanj sledilcev Groupama FDJ, na Twitterju pa AG2R La Mondiale.

Sicer pa v tem primeru govorimo zgolj o World Tour ekipah. Presenetljiv pa je zagotovo podatek, da je na Facebooku z naskokom najbolj popularna sicer Prokontinentalna ekipa Novo Nordisk, ki opozarja na sladkorno bolezen in na to, da lahko tudi diabetiki dirkajo na najvišji ravni. Ekipa ima krepko več kot osem milijonov sledicev. 

Kaj pa slovenske ekipe?


Samo dve sta zares aktvini na vseh treh omenjenih platformah. To sta Adria Mobil in Ljubljana Gusto Santic.

Številke so seveda precej manjše kot pri prej omenjenih ekipah. Adria Mobil ima na Facebooku dobrih 4.500 sledilcev, dobrih 200 na Twitterju in dobrih 1.500 na Instagramu. Pri Ljubljani Gusto Santicu imajo nekaj manj kot 2.400 sledilcev na Facebooku, dobrih 200 na Twitterju in 956 na Instagramu. Sledijo moštva KK Kranj, MebloJogi in KK Bled. Številke pa v tabeli. Ženska ekipa BTC City Ljubljana ima dobrih 3.500 sledicev na Facebooku in 908 na Instagramu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ