Dumoulin: Nosim dve najlepši majici

Dumoulin: Nosim dve najlepši majici
04.05.2018 AVTOR: D. Z.
"Majice ne nameravamo braniti za vsako ceno," je po zmagi na uvodnem kronometru in prevzemu rožnate majice na dirki po Italiji dejal Tom Dumoulin. Nizozemec sicer kolesari v majici aktualnega svetovnega prvaka v vožnji na čas.

Tom Dumoulin je prepričljivo dobil uvodno vožnjo na čas na 101. dirki po Italiji. Tako je na najboljši možni način začel branjenje lanske zmage na tej preizkušnji.

Nizozemec je bil prepričljivo boljši od ostalih kandidatov za visoka mesta v skupnem seštevku. Predvsem pa je bil prepričljivo hitrejši od Chrisa Frooma. Ta je, potem ko je na dopoldanskem ogledu trase padel, zaostal za 37 sekund.

“Če padeš na ogledu, potem na dirki ne moreš biti tako samozavesten. Najbrž je v ovinkih izgubljal več časa, kot bi ga sicer. Škoda zanj. Nisem pričakoval, da bom toliko hitrejši, vendar pa mi je trasa zares ustrezala, ” je dejal Tom Dumoulin, ki je priznal, da je bila zanj tokrat najpomembnejša zmaga. Obenem je oblekel še rožnato majico. “Poglejte, kaj trenutno nosim. Dve najlepši majici v kolesarstvu. Na to sem zelo ponosen. Zmaga je pomembnejša od časa, pa čeprav sem si privozil lepo prednost, ne samo v primerjavi s Froomom, ampak tudi v primerjavi s preostalimi kandidati za končno zmago. ”

Zdaj je že po prvem dnevu vodilni v skupnem seštevku, kar lahko v naslednjih dneh predstavlja veliko obremenitev za ekipo: “Majice ne namervamo braniti za vsako ceno, saj so pred nami trije težki in napeti tedni. Videli bomo, kaj se lahko zgodi v naslednjih dneh. Je pa lepo biti v taki situaciji in nočem izgubljati časa v primerjavi s preostalimi favoriti. ” Vsekakor pa je zdaj lahko bolj zadovoljen, saj je v tej sezoni prišel šele do prve zmage. Padci, tehnične težave, bolezen. Letos je imel zares ogromno težav. “Spomladi sem bil preveč osredotočen na to, da moram nekaj narediti. Pozabil sem, zakaj je tako lepo kolesariti. Zdaj samo uživam v tem trenutku. V Izraelu sem se v zadnjih dneh počutil kot turist. Kot lahko vidite, to ni vplivalo na moje rezultate. ”

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ