Favoriti na tleh, a nepoškodovani. Nesporazum med Froomom in Nibalijem

Favoriti na tleh, a nepoškodovani. Nesporazum med Froomom in Nibalijem
10.07.2015 AVTOR: D. Z.
Nairo Quintana je pristal na tleh. Vincenzo Nibali in van Garderen ravno tako, še bi lahko naštevali. A skupil jo je samo Tony Martin.

Manj kot kilometer pred ciljem 6. etape na dirki po Franciji je prišlo do padca, v katerem jo je najbolj skupil Tony Martin. Zaradi zlomljene ključnice jutri ne bo branil rumene majice. V tem padcu pa so bili udeleženi še številni kolesarji, tudi nekateri favoriti za končno zmago. »Zdravnik me je že pregledal. Gre za površinske rane. Ljudje doma lahko mirno spijo, « se je odzval Nairo Quintana, ki je imel povit desni komolec.

Kolesar Movistarja je še dodal: »Upam, da jutri ne bom imel preveč težav s komolcem, saj sem dobil precej močan udarec. Zaenkrat ne čutim, da bi bilo karkoli narobe, vendar pa bomo videli, kako bo zjutraj. « Padel je tudi Tejay van Garderen. Američan, ki je bil pred etapo na visokem tretjem mestu. »Na njegovo srečo je pristal na nekaterih kolesarjih. Odrgnil si je koleno, vendar se zaenkrat zdi, da ni nič hujšega. Lahko bi bilo slabše, « je dejal zdravnik pri moštvu BMC Max Testa.

Tisti, ki se je padcu uspel izogniti je bil Alberto Contador: »Vedno moraš biti pozoren. Nikoli ni varno, v zaključku pa se je odvijal hud boj med ekipami. Vesel sem, da nisem padel in sem se uspel rešiti. Upam, da si bodo tisti, ki so padli lahko oddahnili. « Je pa zato na tleh pristal Vincenzo Nibali:

»Kolk me boli, tudi zato, ker sem bil ujet po ostalimi kolesarji. Počutim se dobro, vendar pa sem dobil udarec v ramo in nogo. Ko padeš na tla, je vedno neprijetno. Ta Tour je bil težek tudi zaradi številnih padcev. Vse ekipe želijo biti ves čas v ospredju. Ampak, pasti na tak način, na vzponu petsto metrov pred ciljem. Kaj je povročilo ta padec, ne vem. « Ko so ga novinarji vprašali, če bo lahko nadaljeval, pa je Nibali prepričljivo odgovoril: »Mi smo kolesarji, ne nogometaši. «

Prav med Nibalijem in Froomom naj bi prišlo do spora, saj naj bi Nibali menil, da je padec povzročil Froome in se je zato kar pošteno razjezil. »Bil sem jezen, vendar pa sva se pogovorila in zdaj je vse v redu. Saj veste, ko so glave vroče … toda, ko vse razjazniš, je bolje. Takrat sem misilil, da me je Froome prevrnil, vendar me ni in zato se mu opravičujem, « je povedal Nibali. Prav Froome – padcu se je komajda izognil in je moral sestopiti s kolesa – je po etapi stopil v Astanin avtobus, kjer se je želel pogovoriti z Nibalijem. Ko je prišel iz avstobusa, je novinarjem rekel samo, da je vse v redu.

Značke: Cestno, Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ