Fernando Alonso in (še vedno) skrivnostni kolesarski projekt

Fernando Alonso in (še vedno) skrivnostni kolesarski projekt
31.07.2014 AVTOR: D. Z.
V kolesarski karavani se že ogromno govori o tem, kakšne ekipe bodo v naslednji sezoni, le o opevani ekipi Fernanda Alonsa ni več veliko slišati.

Bliža se 1. avgust, ko bodo ekipa lahko sporočale imena kolesarjev, s katerimi se bodo okrepile v naslednji sezoni. Veliko se govori o tem, da naj bi se združila Garmin in Cannondale, pa tudi, da naj bi Peter Sagan prestopil v moštvo Tinkoff Saxo … govoric je res ogromno, a na vse skupaj bomo morali počakati vsaj do 1. avgusta.

Takrat se začne uradni prestopni rok, ko bodo ekipe že lahko razkrivale nove pogodbe. V zadnjem času pa se precej manj govori o Fernandu Alonsu in novi ekipi, o kateri je bilo v preteklosti veliko govora. Pred Tourom se je v kolesarstvu napovedovala nova huda kriza, a potem so nekatere ekipe vendarle našle sponzorje. Tako se tudi v Nemčiji kolesarstvo postopoma dviguje in zdaj moštvo NetApp Endura – sponzor je umik napovedal v zadnjem trenutku – se bo v naslednjih petih letih imenovalo Bora.

Tudi Belkin se umika, a je vodstvo našlo novega sponzorja. Loterijo z Nizozemske, ki bo podpirala tako hitrostne drsalce kot kolesarje. Tudi Patrick Lefevre je že nadomestil odhod Omega Pharme. Namesto nje je vskočil Etixx. Kaj pa Fernando Alonso? »Še vedno imamo ljudi, ki delajo na tem projektu, « je za časopis AS dejal menedžer Fernanda Alonsa Luis Garcia Abad.

Obenem je zavrnil namigovanja, da iz ekipe ne bo nič, ampak je poudaril, da bodo izpolnili načrt, torej da bo ekipa sestavljena do začetka sezone 2015. Ukvarjajo se predvsem z zelo strogimi in morda celo precej togimi pravili Mednarodne kolesarske zveze. Do 1. Avgusta namreč ne smejo podpisati nobene pogodbe, oktobra pa morajo potem že izpolnjevati vse pogoje o minimalnem številu kolesarjev, o bančnih garancijah …

»Če bomo vstopili, potem hočemo biti dobri. Pravila so takšna, kakršna pač so in se jim moramo prilagoditi. O tem, ali so dobra ali slaba ne polemiziramo, « je še pojasnil Luis Garcia Abad. Obenem je dodal, da ne bodo prevzeli strukture nobene izmed ekip, ki še iščejo morebitne sponzorje za naslednjo sezono. In zato mnogi vidijo Alonsovo ekipo kot rešiteljico mnogih kolesarjev in ostalih delavcev v ekipah, ki bi zaradi razpada ekip ostali brez dela.

»Sem ne prihajamo, da bi koga rešili. Radi bi sestavili ekipo, v kateri bomo izkoriščali izkušnje, ki smo si jih nabrali v formuli 1. Želimo, da nam uspe. A ne samo pri tehnologiji. Ekipo bi radi naredili v profitno organizacijo. Ne razumemo, zakaj kolesarke ekipe ne morejo imeti več prihodka, kot jim ga namenijo zgolj sponzorji, « je še dodal Abad. A tudi Alonsu se čas počasi izteka, razen, če je z nekaterimi kolesarji že dogovorjen o podpisu pogodbe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ