Film drugačne poti (VIDEO)

Film drugačne poti (VIDEO)
27.10.2021 AVTOR: DZ

O Lachlanu Mortonu in njegovi povsem drugačni dirki po Franciji smo že pisali. Zdaj so pri moštvu EF Pro Cycling objavili več kot pol ure dolg film.

Dirkanje ne, vsekakor pa posebno popotovanje. Tako bi lahko opisali pot Lachlana Mortona, ki je med samo dirko po Franciji odpeljal svojo preizkušnjo. Pred celotno karavano je namreč sam kolesaril po trasi znamenitega Toura. O tem smo že pisali. Na cilj je prišel kljub številnim težavam.

Med drugim se je soočal z močnimi bolečinami v kolenu, tako da ni mogel več kolesariti s kolesarskimi čevlji. Zato je del poti premagal v sandalih. Kako je lahko prišel do običajnih pedal? V filmu ... Pot mu je uspelo premagati. Prevozil je vse znamenite vzpone, kot so Mont Ventoux, Luz Ardiden, Tourmalet ... Seveda v svojem ritmu.

"Nisem super človek. Menim, da je pomembno pokazati človeški element v športu, saj ga velikokrat ne vidiš. Spremaljaš štiri ure bojev na cesti, vse ostalo, kar se dogaja na cesti pa je zavito v tančico skrivnosti," je med drugim dejal Morton.

Njegovo potovanje je spremljal tudi snemalec. Velik del poti je snemalec prevozil z e-kolesom. Nastal pa je film, dolg dobrih 37 minut, ki si ga lahko ogledate v nadaljevanju oziroma na YouTube kanalu moštva EF Pro Cycling.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ