Gazprom-RusVelo že čuti posledice vojne

Gazprom-RusVelo že čuti posledice vojne
01.03.2022 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Bilo je samo vprašanje časa. V drugih športih so ruski športniki že občutili posledice vojne med Rusijo in Ukrajino. Zdaj jo bodo tudi v kolesarstvu.

Odpovedane že napovedane prireditve, ruski športniki, ki na nekaterih tekmovanjih niso več dobrodošli. Politika je vsekakor vpletena tudi v šport. Nogometnih tekmovanj v Rusiji vsekakor ne bo … In zdaj je vse skupaj prišlo tudi v kolesarstvo.

V članku o odzivu junakov prejšnjega konca tedna smo že omenjali ekipo Gazprom RusVelo. Zdaj je jasno, da bo občutila posledice vojne med Rusijo in Ukrajino. Gazprom se sicer ni umaknil. RusVelo ime ostaja. A zdaj so iz proizvajalca koles LOOK in obročev Corime sporočili, da bodo prekinili sodelovanje ter z materialom ekipe ne bodo več podpirali. Ruska ekipa je tako ostala brez koles in obročev. V izjavi za javnost so med drugim zapisali, da bodo prenehali:

"S tehnološko podporo in partnerstvom po šokantnih novicah. Mi pri LOOK Cyclingu razmišljamo o športu, ki združuje narode. To smo vedno podpirali in bomo še naprej podpirali športnike iz vseh držav. Zato se pridružujemo klicu mnogih po miru. Glede na dogodke smo se odločili, da prekinemo sodelovanje z moštvom Gazprom RusVelo." Sicer pa govorimo o ekipi, ki ima sedež v Italiji, od leta 2016 pa jo podpira Gazprom.




Češki kolesar te ekipe Mathias Vacek je pred dnevi po dolgem pobegu dobil etapo na dirki UAE Tour. Pri LOOK-u so tako od sobote do zdaj spremenili stališče, saj so takrat še trdili, da ne načrtujejo umika. Ekipa je trenutno na startni listi za jutrišnjo dirko Trofeo Laigueglia. V ponedeljek je Mednarodni olimpijski komite že pozval mednarodne športne zveze, naj ruskim in beloruskim športnikom prepovedo nastopanje na prireditvah pod njihovim okriljem. Mednarodna kolesarska zveza se na ta poziv še ni odzvala.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ