Giro 2015: Mortirolo, Finestre, Madonna di Campiglio ... spektakel zagotovljen

Giro 2015: Mortirolo, Finestre, Madonna di Campiglio ... spektakel zagotovljen
04.10.2014 AVTOR: D. Z.
Traso dirke po Italiji bodo predstavili v ponedeljek, a mediji so že prišli do nekaterih podatkov. Tudi o vzponih, ki naj bi bili uvrščeni v traso.

Po nekaterih podatkih naj bi organizatorji poskrbeli, da bo na naslednji dirki po Italiji manj etap s ciljem na vrhu vzponov. RCS Sport, agencija, zadolžena za organizacijo, je že julija potrdila, da se bo Giro začel 9. maja z 18 km dolgim ekipnim kronometrom v San Remu. Naslednji dan bo na sporedu etapa od Albenga do Genove, medtem ko se bo že tretja etapa končala s ciljnim vzponom na Biasso.

Organizatorji so tudi že potrdili, da se bo 15. etapa končala na znanem smučarskem središču Madonni di Campiglio. Ta je Giro zadnjič gostila daljnega leta 1999, ko je etapo dobil Marco Pantani, vendar je že naslednji dan izbruhnila afera, saj je imel povišan hematokrit in je tako moral iz zdravstvenih razlogov odstopiti iz praktično že dobljenega Gira. Zdaj pa se začnejo večja ugibanja.

Četrta etapa naj bi se začela v kraju Forte dei Marmi, torej kraju, kjer ima počitniško hišo tudi lastnik moštva Tinkoff Saxo Oleg Tinkov. Cilj te etape pa naj bi bil spet na vrhu vzpona. Tokrat na Abetoneju. Tu so kolesarji zadnjič gostovali leta 2000, ko je bil najboljši Francesco Casagrande. Prost dan naj bi bil 18. maja, medtem ko naj bi bila 13. etapa namenjena posamični vožnji na čas. Ta naj bi bila v Trevisu, posvečena pa naj bi bila nedavno preminulemu Giovanniju Pinarellu. Dolžina? Nekateri mediji ugibajo, da vse tja do 50 km.

Vicenza je že potrdila, da se bo ena izmed etap končala na vrhu Monte Berica. Če bo ta etapa takoj po kronometru, potem to pomeni, da bodo imeli kolesarji vsaj tri zahtevne dneve zapored, saj smo že omenili, kaj jih čaka v 15. etapi. S tem se bo končal drugi teden dirkanja. Zadnji teden pa ne bo nič lažji.

Ena izmed etap se bo končala v Aprici, a prej bodo organizatorji kolesarje popeljali čez mitski Mortirolo. Giro naj bi obiskal tudi švicarski Lugano, naslednja izmed etap s ciljnim vzponom naj bi se končala na Cerviniji. Kraljevska etapa naj bi bila predzadnja. Končala naj bi se v Sestrieru, medtem ko naj bi kolesarje prej popeljali tudi čez znameniti prelaz Colle delle Finestre, ki je znan po makadamskih in blatnih odsekih.

Giro se bo končal 31. maja. In konec? Torino si je želel gostiti cilj, saj bo leta 2015 Evropska prestolnica športa. A tokrat naj bi na vrsto vseeno prišel Milano. Da bo imel tudi Torino nekaj od tega … Zadnja etapa naj bi se tam celo začela. In še splošni podatki. Posamični kronometer naj bi bil tako samo en, na vrhu vzponov naj bi se končalo pet etap. A tu gre zgolj za razkrite malenkosti. Vse skrivnosti bodo znane v ponedeljek pozno popoldne.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ