Giro in predstavljene štiri majice

Giro in predstavljene štiri majice
16.12.2019 AVTOR: DZ, vir: RCS Sport

Velikih sprememb na Giru 2020 ne bo. Organizatorji so predstavili majice za najboljše kolesarje v posameznih razvrstitvah.

Naslednja dirka po Italiji se bo začela 9. maja, končala pa 31. maja. Organizatorji – za izvedbo 103. Gira bo skrbel RCS Sport – so zdaj predstavili štiri že tradicionalne majice, ki jih nosijo vodilni kolesarji v posameznih razvrstitvah. Pod majice se je podpisal Castelli. Majice so narejene iz okolju manj škodljivih materialov, pravijo organizatorji.

Sicer pa na Giru podeljujejo štiri majice. Rožnata je najprestižnejša, saj jo nosi vodilni v skupnem seštevku. Glavni pokrovitelj te majice je Enel. Ciklamasta majica (Maglia Ciclamino) je namenjena najboljšemu sprinterju oziroma najboljšemu kolesarju po točkah. Sponzorira jo Segafredo. Potem je tu še modra majica, ki jo sponzorira Banca Mediolanum.

Namenjena je najboljšemu kolesarju na gorskih ciljih. »Najmlajša« med majicami je bela. Glavni sponzor je Eurospin, namenjena pa je najboljšemu kolesarju med mladimi. Organizator je že lani sklenil partnerstvo z znamko Intimissimi Uomo, ki je italijanski proizvajalec moškega spodnjega perila. Uradni dres, ki ga bodo kolesarji oblekli na podelitvi, bo imel poseben napis na notranji strani. To bo Intimissimi Uomo.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ