Giro: Dve ekipi potrjeni ... in trije Slovenci?

Giro: Dve ekipi potrjeni ... in trije Slovenci?
25.04.2018 AVTOR: D. Z.
4. maja se bo začela že 101. Dirka po Italiji. Zaenkrat sta osmerico potrdili dve ekipi. Na startu naj bi bili trije Slovenci.

Potrjene ekipe
LottoNL Jumbo: 
Enrico Battaglin, George Bennett, Koen Bouwman, Jos Van Emden, Robert Gesink, Gijs Van Hoecke, Bert Jan Lindeman in Danny Van Poppel.
Bardiani CSF: Giulio Ciccone, Simone Andreetta, Enrico Barbin, Andre Guardini, Mirco Maestri, Manuel Senni, Paolo Simion in Alessandro Tonelli.

Klasike so za kolesarji. Trenutno poteka dirka po Romandiji, kjer nastopajo trije Slovenci, blesti pa že Primož Roglič.

A nikogar od teh treh – Kristijan Koren, Simon Špilak, Primož Roglič – ne bo na dirki po Italiji. Kmalu se namreč začne čas tritedenskih dirk. Po tradiciji je prva na sporedu dirka po Italiji. Tokrat se bo začela v daljnem Izraelu, natančneje Jeruzalemu. Zato bodo kolesarji imeli tri proste dneve, saj bo prvi na sporedu že po treh dneh dirkanja.

Ta bo namenjen predvsem transferju. Kdo pa bo na startu? Dve ekipi sta že potrdili osmerico kolesarjev. Govorimo o ekipah LottoNL Jumbo in Bardiani CSF. Nizozemci bodo v Italiji stavili na naslednje kolesarje: Enrico Battaglin, George Bennett, Koen Bouwman, Jos Van Emden, Robert Gesink, Gijs Van Hoecke, Bert Jan Lindeman in Danny Van Poppel. Italijanska prokontinentalna ekipa, ki je odlično pripravljenost pokazala predvsem na dirki po Hrvaški, pa bo nastopila z naslednjimi kolesarji:

Giulio Ciccone, Simone Andreetta, Enrico Barbin, Andre Guardini, Mirco Maestri, Manuel Senni, Paolo Simion in Alessandro Tonelli. Kaj pa favoriti za končno zmago? Toliko zvezdnikov na kupu organizatorjem Gira ne uspe zbrati vsako leto. Prihaja Christopher Froome z mošnim Skyjem. Potem so tu še branilec lanske zmage Tom Dumiulin, Domenico Pozzovivo, Miguel Angel Lopez, Thibaut Pinot, Fabio Aru, Johan Esteban Chaves, Simon Yates, Rohan Dennis, Louis Meintjes, Michael Woods, že omenjeni Bennett …

Zaenkrat se nastop obeta tudi trem Slovencem. Četrtič bo na startu Jan Polanc, ki je na Giru že slavil dve etapni zmagi. V dresu Bahraina Meride pa sta na prvotni startni listi Matej Mohorič in Domen Novak. Polanc bo v moštvu UAE Team Emirates opravljal vlogo pomočnika Fabiu Aruju, ki ne skriva visokih ciljev, pa čeprav v letošnji sezoni še ni pokazal prave pripravljenosti. Pri Bahrain Meridi pa bodo v boju za visoka mesta v skupnem seštevku veliko stavili na Domenica Pozzoviva. Očitno bodo imeli na strtu odlično pripravljene kolesarje, saj je tudi Konstantin Sivcov na spisku. Slednji je pred dnevi dobil dirko po Hrvaški.

Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ