Glivarjevo rojstnodenvno darilo

Glivarjevo rojstnodenvno darilo
02.05.2023 AVTOR: DZ

Gal Glivar je na dirki Carpathian Couriers Race dobil tretjo etapo in je dan pred koncem drugi v skupnem seštevku.

Na dirki namenjeni mlajšim članom Carpathian Couriers Race, ki poteka na Madžarskem Slovaškem in Poljskem nastopa tudi slovenska reprezentanca do 23 let. Gal Glivar je odlično unovčil dan, ko je praznoval tudi 21. rojstni dan.

1. maja je prišel do zmage v tretji etapi s startom in ciljem v Stari Lubovni. Etapa je bila dolga 138,4 km. Po dobrih treh urah dirkanja je Glivar ugnal Italijana Giulia Pellizzarija. Glivar je v skupnem seštevku napredoval na drugo mesto in je tam ostal tudi po četrti etapi, v kateri je bil peti. Zdaj je pred kolesarji še zadnja, peta etapa Iwonicz Zdroj bo gostil start, cilj pa Ryanow Zdroj.

Etapa bo nadvse zahtevna, saj bodo morali kolesarji premagati kar šest vzponov. Glivar za vodilnim Aivarasom Mikutisom zaostaja za štiri sekunde. Predvsem pa ima številne zasledovalce, ki ne zaostajajo prev veliko za njim. Davide De Cassan ima isti čas, Giulio Pellizzari zaostaja za vsega eno sekundo za Glivarjem. Deveti Moritz Kretschy ima vsega 34 sekund zaostanka za vodilnim, tako da je še vse zelo odprto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ