Gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik

Gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik
17.04.2018 AVTOR: BOSTJAN SVETE
S tremi različno zahtevnimi trasami je maraton primeren za vse rekreativne okuse, hkrati pa je tudi odlična priložnost za sproščeno kolesarsko druženje.

MTB Slavnik, 6. maja 2018 v Hrpeljah pri Kozini, je mnogo več kot zgolj tekmovanje. 

Izkoristite zgodnje spletne prijave in posebne ugodnosti za udeležence maratona.

Podrobnosti in prijavni obrazec najdete na 
www.mtbslavnik.si.

Kolesarji lahko izbirajo med 29, 50 in 81 kilometrsko traso, ki vse vodijo po razgibanih slavniških pobočjih. Številni se maratona udeležijo predvsem zaradi sprostitve, druženja in zadovoljstva ob vožnji po neokrnjeni naravi. »Jaz to delam čisto za svojo dušo. Sem bivša športnica, včasih sem smučala, in je potem treba tisto kondicijo ohranjat in sem se pač v MTB-ju našla « je po lanskoletnem tekmovanju povedala Teja Plantak, zmagovalka 51 kilometrske trase.

Slikovita in razgibana trasa pa le redke udeležence pušča ravnodušne tudi zaradi čudovitih razgledov in okolice. »MTB Slavnik se je izkazal za enega najlepših maratonov v Sloveniji, ki presega tudi kakšnega tujega. Proga je bila zelo slikovita, razgibana ter na določenih odsekih tehnično in kondicijsko zahtevna. In to te potegne, da pozabiš na napore. « je svoje vtise iz dogodka prvo leto strnila udeleženka Monja Drnovšek, letos ambasadorka maratona MTB Slavnik.

Nad trasami je navdušen tudi  Matej Lovše, lanskoletni udeleženec maratona, ki je svoje vtise komentiral z naslednjimi besedami: »Po lanski premieri MTB maratona Slavnik, se bom letošnje leto z veseljem vrnil na start. Ena najlepših tras, ki sem jih odpeljal, v mojih očeh maraton uvrščajo na sam vrh. Organizatorji so pripravili odlično traso, razgiban teren in prelepi razgledi pa poskrbijo, da poleg "trpljenja " tudi uživamo. «

MTB Slavnik spodbuja tudi sodelovanje. Združuje društva, lokalno skupnost, prostovoljce in druge deležnike, vse v skupnem prizadevanju za organizacijo prvovrstnega dogodka. V sklopu programa bodo sodelovali še turistični ponudniki, PGD Materija pa se letos dogodku pridružuje tudi kot soorganizator prireditve. Dogodek podpirata gostiteljici, Občina Hrpelje-Kozina in Mestna občina Koper, vedno več zanimanja za prireditev pa kažejo tudi pokrovitelji, ki zaradi kakovostne izvedbe in promocije v dogodku vidijo odličen potencial za nadaljnji razvoj.

Tomaž Čefuta, lanskoletni zmagovalec srednje trase, je svoje vtise povzel z naslednjimi besedami: »Maraton ki nima kaj zavidati slavnejšim dirkam po Dolomitih. Vse to par korakov od Trsta in Kopra. Lansko leto sem se udeležil tekme na srednji trasi. Proga je zahtevna tudi za pripravljene kolesarje, če iščete rezultat. Je pa primerna skupaj s krajšo traso tudi za tiste, ki želite enostavno kolesariti v miru med slikovitimi razgledi. «

Poleg Slovencev organizator stavi tudi predvsem na Italijane in kolesarje iz drugih držav. Dogodek si namreč prizadeva za vedno večjo mednarodno udeležbo, nekoč pa ima ambicijo postati celo festival z etapno tekmo, saj je čudovitih gorsko kolesarskih poti po Brkinih, Čičariji, Krasu in Istri zares veliko.

 
 
 

 

 
Dogodek podpirajo zlati partnerji, Hotel Admiral, Kolesarski center Špan in Dacia Duster Trgo ABC Koper, ter ostali pokrovitelji. Provia d.o.o, RCM d.o.o., SiS, Plama Pur, Vertis, Home spot, Sandiline in medijska pokrovitelja, RTV Koper-Capodistria ter Radio Koper.
 
Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ