Gralfov krog na Wörthersee Gravel Race

Gralfov krog na Wörthersee Gravel Race
06.04.2024 AVTOR: Boštjan Svete

Koledar svetovne gravel serije se začenja jutri s prvo prireditvijo Wörthersee Gravel Race, katera bo gostila tudi veliko amaterjev.

Med tem, ko bodo pred vsemi, ki bodo lovili normo za možnostjo udeležbe na svetovnem prvenstvu v Belgiji letos oktobra, trije krogi z izjemo moških starejših od šestdeseta let in žensk starejših od petdeset let, ki bodo morali opraviti z dvema krogoma, se bomo lahko preostali udeleženci o tem koliko krogov odvoziti, odločali med poganjanjem pedal.



V sproščenem vzdušju nas je na recon vožnji spremljal nihče drug, kot Peter Wrolich, ki je po končanju profesionalne športne kariere prevzel mesto promotorja kolesarske destinacije v avstrijskem delu Koroške pokrajine. Petre Wrolich in Johnny Hoogerland sta s skupnimi močmi trasirala krog, ki bo, kot omenjeno večina prekolesarial vsaj dvakrat.

Glede na dokaj ravno traso gre pričakovati visoke hitrosti, ki pa jih bodo omejevali krajši hupserji, ostri ovinki, prehodi iz asfaltne na makadamsko podlago in obratno. Na trasi sta dva daljša vzpona, prvi je v gozdu in dovolj vlažen ter ozek, da gre pričakovati v prvem krogu sestop in zamašek med udeleženci, drugi pa je na odprtem in z zahtevnejšo podlago.



Od petka naprej je celoten krog poln kolesarjev, ki si ogledujejo kaj jih čaka jutri.

Organizator je celotno komunikacijo in vizualno podobo prireditve nadgradil z lokalno legendo Gralfom, katerega neumorno iščemo. Eni manj, drugi bolj zagnano.



Pri slabih petdeset kilometrov dolgem krogu in okoli 600 višinskih metrov, se še posebej na ogledni turi prileže, krajši premor, katerega smo opravili na polovici trase, pri najbolj znani restavraciji s prenočišči za kolesarje Rosentaler Hof, ki lahko gosti tudi večje skupine.

En, dva ali tri kroge, sledi razburljiva makadamkarska uživancija z več, kot ugdnimi vremenskimi razmerami v začetku aprila.


Ko se govori o povprečju elitnih kolesarjev na cesti čez štirideset kilometrov je izjemno, ko pa se vse bolj naglas pogovarjajo, da bodo vozili s končnim podobnim povprečjem, je strašljivo. Kako to izgleda na gozdnem klančku s kamnito podlago, smo imeli možnost videti v živo.

Predstavljeni krog bo ostal na raznih aplikacija in bo eden od večkrat odpeljanih makadamkarskih izletov v regiji, kjer je veliko možnosti za tovrstno kolesarjenje. Ko boste v teh koncih, vabljeni po poteh Gralfa.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ