Grega Bole iz karantene: »Zdaj je najbolj pomemben užitek na kolesu«

Grega Bole iz karantene: »Zdaj je najbolj pomemben užitek na kolesu«
06.05.2020 AVTOR: Nejc Grilc

Prejšnji teden se nam je iz karantene oglasil Jan Tratnik, ki je opisal svoje dneve v časih, zaznamovanih s koronavirusom, tokrat pa nam je nekaj odgovorov podal še Grega Bole.

Grega Bole je bil aktiven tudi na virtualnih dirkah, ki se jih udeležujejo kolesarji Bahrain McLarna.

Tako kot preostali svet se tudi kolesarstvo počasi pripravlja na življenje po in z koronavirusom, spet postajajo bolj realne napovedi o tem, da se bo letos še dirkalo, včeraj je Mednarodna kolesarska zveza (UCI) objavila načrt koledarja, ki predvideva začetek dirkanja 1. avgusta.

Grega, kako ste preživljali čas v karanteni?

Čas smo z družino večinoma preživljali doma, sploh na začetku karantene, ko je bilo število okužb višje in smo se raje zadrževali notri ali pa na krajših sprehodih v gozdu. V tem prvem tednu tudi nisem prav veliko treniral, sploh ne zunaj.

Ste v teh dneh veliko časa preživeli na trenažerju?

V prvem tednu karantene sem večino treningov opravil na trenažerju, zdaj pa spet normalno treniram zunaj, ampak so treningi nekoliko krajši, izogibam se dolgim, več urnim treningom. Krajše treninge do ene ure pa še vedno naredim kar notri na trenažerju.

Kako v teh dneh načrtujete formo in najdete motivacijo za trening, ko ni jasno, kdaj bodo dirke spet na sporedu?

Zelo težko je v teh razmerah načrtovati formo ali pa se pripravljati na specifično dirko, saj za nobeno še ni jasno, kje in kdaj bo izvedena. Zdaj je pomembno samo ohranjati kondicijo in redno aktivnost, da telo ostane v gibanju, najbolj pomemben pa je užitek na kolesu.

Kako pogosto pa ste v stiku z ekipo in sotekmovalci?

Z ekipo smo v zelo rednih stikih, predvsem kolesarji smo med seboj zelo povezani in smo prek raznih socialnih omrežij skoraj vsak dan v stiku. Z ekipo enkrat tedensko organiziramo tudi skupinske vožnje na platformi Zwift, ki so namenjene predvsem našim navijačem, enkrat tedensko pa prek video klica izvajamo tudi skupinsko jogo in vaje za stabilnost, kar prav tako organizira ekipa.Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ