Grega Bole zablestel tik pred SP

Grega Bole zablestel tik pred SP
17.09.2014 AVTOR: D. Z.
Grega Bole je očitno ob pravem času v odlični formi, saj je na enodnevni dirki v Italiji zasedel odlično drugo mesto. Premagal ga je zgolj Niccolo Bonifazio.

Skoraj dvesto kilometrov
Trije Slovenci, poleg Grege Boleta še Kristjan Koren in Robert Jenko, so nastopili na močni enodnevni dirki, že 68. preizkušnji Coppa Agostoni. Govorimo o dirki prve kategorije. Start in cilj je gostil Lissone, kolesarji pa so morali premagati nekaj manj kot dvesto kilometrov. Na startu je bilo 191 kolesarjev.

Med njimi bi moral biti tudi povratnik Diego Ulissi, ki so ga zaradi prevelike vsebnosti salbutamola pred meseci suspendirali. Ker pa UCI proti njemu ni uvedel postopka, so ga pri Lampreju Meridi že na včerajšnji dirki uvrstili v ekipo. Zdaj pa so se zbudili tudi pri krovni organizaciji in Ulissija spet suspendirali.

Skoraj 50 km v prvi uri in napad Rebellina
Takoj po startu je prišlo do številnih napadov. Po 20 kilometrih se je v ospredju znašla skupina devetih kolesarjev. To so bili Velasco, Zordan, Cecchinel, Piechele, Debesay, Napolitano, Pichetta, Leonardi in Miyazawa. Po prvi uri dirkanja je povprečna hitrost znašala neverjetnih 49,3 km/h.

Ubežniki so si hitro privozili več kot sedem minut prednosti in takrat so se v lov podali člani Cannondala. Ubežnike je glavnina s favoriti ujela po prevoženih 125 kilometrih. Sledil je napad zimzelenega Davideja Rebellina. Najprej se mu je pridružil Diego Rosa. Pol minute za ubežnikoma se je izoblikovala skupina, ki so jo sestavljali Moscon, Tiralongo, Zordan, Bongiorno, Chlapud, Seeldraeyers in Pichetta.

Rebellina ujeli, Bole izjemen v sprintu
Ubežnika sta imela tudi na vrhu zadnjega zahtevnega vzpona na Lissolo 50 kilometrov pred ciljem vsega dobre pol minute prednosti pred trojico Moscon, Tiralongo in Bongiorno. Potem se je v ospredju izoblikovala skupina sedmih ubežnikov, v ozadju pa je imela skupina 60 kolesarjev okrog minuto zaostanka. Lovljenje so prevzeli člani Lampreja Meride. Po prevoženih 185 kilometrih so bili ubežniki ujeti.

V zadnjih kilometrih pa so pobudo prevzeli člani Cannondala. Sledil je sprint, ki ga je dobil novinec med profesionalno karavano Niccolo Bonifazio. Izjemno drugo mesto je v tem zaključku zasedel Grega Bole. Tretji je bil Simone Ponzi. Bole je tako prav v boju za eno mesto v slovenski reprezentanci ob pravem času pokazal pravo formo. Kristjan Koren je zasedel 11. mesto, medtem ko je Robert Jenko odstopil.

Coppa Agostoni, rezultati
1. Niccolo Bonifazio (Ita) Lampre-Merida 4:27:21
2. Grega Bole (Slo) Vini-Fantini-Nippo
3. Simone Ponzi (Ita) Neri Sottoli - Yellow Fluo
4. Enrico Battaglin (Ita) Bardiani-CSF
5. Andrea Fedi (Ita) Neri Sottoli - Yellow Fluo
6. Andrea Piechele (Ita) Bardiani-CSF
7. Sergej Lagutin (Uzb) RusVelo
8. Davide Mucelli (Ita) Meridiana Kamen Team
9. Miguel Angel Rubiano Chavez (Kol) Colombia
10. Thomas Sprengers (Bel) Topsport Vlaanderen - Baloise
11. Kristijan Koren (Slo) Cannondale
Roberto Jenko (Slo) Meridiana, odstop

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ