Grmada ustoličila Domna Novaka, prvi naslov za Urško Žigart

Grmada ustoličila Domna Novaka, prvi naslov za Urško Žigart
24.06.2024 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Grmada je bila odločilna. Na državnem prvenstvu smo spremljali zanimive boje za naslove. Najprestižnejši naslov je še drugič osvojil Domen Novak, pri dekletih pa Urška Žigart.

Kolesarji in kolesarke v različnih kategorijah so se v Trebnjem merili za naslove državnih prvakov in prvakinj na cestnih dirkah. Proga je bila krožna, krog pa dolg 21,5 km.

Izkazal se je za zelo zahtevnega, še posebej prvi del, ki je bil bolj razgiban, na polovici pa je bil še 1,7 km dolg vzpon na Grmado, ki je sestavljen iz treh strmih odsekov. Člani in mlajši člani so startali skupaj, na startu pa jih je bilo dobrih 40. Po pričakovanjih je do prve selekcije prišlo že v prvem krogu, ko je na Grmado napadel Domen Novak. Na ta napad so odgovorili samo Jaka Primožič, Matej Mohorič in Gal Glivar.

Ubežna skupina se je izoblikovala in kmalu je postalo jasno, da jih zasledovalci ne bodo več ujeli. Dva kroga pred ciljem je popustil Primožič, potem pa je Glivar začel z napadi, saj so želeli pri moštvu UAE izkoristiti številčno premoč. Mohorič je moral večkrat odgovoriti na pospeševanja in ob zadnjem prečkanju Grmade je vse skupaj znal izkoristiti Domen Novak. Napadel, ne Glivar in ne Mohorič ga nista mogla več ujeti. Novak se je na zanj domačih cestah veselil drugega naslova prvaka.

Drugi je bil Glivar, tretji pa Mohorič. Sledili so Primožič, Žumer, Štajnar, Marolt, Černe, Ravbar, Govekar Finkšt … Članice so startale skupaj z mladinci, največ moči pa je imela Urška Žigart. Na 107,5 km dolgi progi se je vrselila prvega naslova državne prvakinje na cestnih dirkah. Urša Pintar je bil druga, tretja pa Špela Kern. Med mladinci je bil prepričljivo najboljši Jakob Omrzel, ki je tako ubranil lanski naslov. V predzadnjem krogu se je otresel na koncu drugega Erazma Valjavca.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ