Hiplok Z-Lok

Hiplok Z-Lok
13.06.2018 AVTOR: Vladimir Pakrac
Je že kdo pomisli na vezico, ojačano z jeklom? Fantje pri Hiploku so in nastala je ključavnica Z-Lok.

Opremo nam je za potrebe predstavitve posodilo podjetje Keindel sport.

Ponudba izdelkov Hiplok Z-Lok.

Vsakič, ko v roke dobim t.i. vezico, se mi zazdi, da je to poleg WD-40 in švicarskega noža, edina stvar, ki jo v življenju še potrebujem. Tako enostavne, močne in uporabne, da je z njimi možno pričvrstiti praktično vse. S slednjim bi se strinjali tudi dodobra razmajani odbijači mojega avtomobila. Kaj pa, če bi vezice ojačali z jeklom in jih uporabljali namesto ključavnice?

Na takšno idejo so prišli fantje pri angleškem podjetju Hiplok, ki se je specializiralo za izdelavo inovativnih varnostnih produktov za zaklepanje koles in še marsičesa drugega. Eden izmed takih je lahka ključavnica oz. vezica Z-Lok, ki je namenjena kot (dodatno) varovalo kolesa, čelade, nahrbtnika ali česa tretjega. Možnosti so praktično neomejene, a na žalost ne neomejeno zaščitene.

Kljub konstrukciji z jeklenim trakom znotraj vezice, je le-to najverjetneje precej enostavno preščipniti že z dovolj velikimi kleščami. A po drugi strani to seveda lahko rečemo za večino ključavnic. Z-Lok s svojo majhnostjo, peresno težo (18 g - posamezen kos) in zložljivostjo odlično služi svojemu namenu. Par je z lahkoto moč pospraviti v predal avtomobila ali zložiti v še tako majhen nahrbtnik. 40 cm dolžine načeloma zadostuje za priklenitev ob kakršenkoli drog, v primeru večjega obsega pa je vezici možno tudi združiti in tako njun obseg podaljšati.

Ključavnico na vrhu vezice je moč odkleniti s priloženim univerzalnim ključem z dvema zoboma. Ključavnica je dovolj močna, da je z rokama na silo ni moč razkleniti. Morda pa mi manjka še nekaj ur fitnesa.

Hiplok Z-Lok ne nadomešča namenskih kolesarskih ključavnic, lahko pa služi kot enostavna dodatna zaščita obročnika, čelade, sedeža itd., ali kot dodatno zaščitno sredstvo na nosilcu kolesa. Kot dodaten kos standardne opreme v nahrbtniku nas lahko reši, kadar moramo pred turo na hitro skočiti v trgovino ali pa na kavo. Z-Lok je pakirana v paru, zraven pa sta tudi dva ključa. Na voljo je v treh barvnih kombinacijah; rdeči, limeta in sivi.

Več na hiplok.com

Značke: Cestno, Gorsko
Komentarji
ckr.si. 28.12.2017 16:07

Ne se hecati!!presenečen
Na hitro skočiš in pokloniš kolo nepridipravu, ki potrebuje sekundo da odstrani to "vezalko".
Rad bi videl tistega, ki so mu že kdaj ukradli kolo, priklepati naslednje s to "rečjo".smeh
Amaterskega lopova lahko ustavi zelo kvalitetna in temu primerno draga ključavnica. Med tem, ko profesionalca ne ustavi nobena!

SHad 28.12.2017 16:42
Piše, da je za dodatno varovanje.
Sicer pa, če že imaš ključavnico tega ne potrebuješ.
Po moje je bolj za pritrjevanje, pa tudi to za ceno 20? par se mi zdi preveč.
Pinocio 28.12.2017 17:07
@ckr.si.:

Ne se hecati!!presenečen
Na hitro skočiš in pokloniš kolo nepridipravu, ki potrebuje sekundo da odstrani to "vezalko".

s tem pa potrebuješ par sekund,da odstraniš kolo z nosilcem vred...

http://www.s-tools.si/isotope/i/id-1908.jpg

https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/cnj-img/images/NL/NL67ARYZhCv

smeh

 

gorann316998 28.12.2017 22:58

ce nimas kolesa skozi na oceh, pol ga ne puscat na nosilcu

Anquetil.J 29.12.2017 09:03

Mogoče za smučke zaklenit pred bufetom.

KOŠPAC 29.12.2017 11:42
Kaj menite o tem njihovem artiklu, mi bo kaj pomagal v zaklenjeni garaži?
www.hiplok.com/airlok/
*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ