Hirschi za tri leta podpisal z UAE-jem

Hirschi za tri leta podpisal z UAE-jem
09.01.2021 AVTOR: N. Gr., foto: UAE Emirates

Marc Hirschi je po prekinitvi pogodbe z ekipo DSM (bivšim Sunwebom) pričakovano postal član ekipe UAE Emirates. Sklenil je triletno pogodbo.

Poročali smo že, da sta ekipa DSM in Marc Hirschi leto pred iztekom pogodbe nepričakovano prekinila sodelovanje, že takrat pa se je ugibalo, da glavni snubci izjemno nadarjenega Švicarja prihajajo iz ekipe UAE Emirates.

Belgijski mediji so še isti dan poročali, da je bila za prestop odločilna naveza Fabian Cancellara - Mauro Gianetti. Cancellara je mentor Hirschija, z enim od vodij ekipe UAE Emirates se odlično razume in skupaj naj bi zrežirala prestop Hirschija k arabski ekipi.

Hirschi je takoj odpotoval v ZAE in se je že pridružil ekipi na spoznavnem kampu, kjer se kolesarji trenutno mudijo. Podpisal je triletno pogodbo in bo tako združil moči s Tadejem Pogačarjem, s katerim že od mlajših kategorij bijeta izjemne bitke, tudi v lanski sezoni pa sta prikazala nekaj odličnih predstav drug ob drugem.

Pri UAE-ju računajo na Hirschija kot na vodjo ekipe za klasike, hkrati pa bo močno orožje tudi za Tadeja Pogačarja na tritedenskih dirkah. »Najprej bi se rad zahvalil moji prejšnji ekipi za vse, kar so mi omogočili, ob tem pa sem vesel, da sem danes postal član ekipe UAE Emirates. Delimo iste cilje - biti najboljši, zato se veselim sodelovanja. Na tem trening kampu želim spoznati ljudi in se navaditi na novo sredino, ob tem pa sem prvič v tej državi, tako da si bom ogledal tudi okolico,« je ob podpisu pogodbe povedal Hirschi.

Ekipa UAE Emirates je tako še okrepila mlado jedro svoje ekipe, v središču katerega je seveda Tadej Pogačar. Enega od tekmecev predvsem na enodnevnih dirkah bo imel Pogačar v naslednji sezoni tako kar v istem dresu, skupaj pa bosta taktična nočna mora za vse ostale ekipe.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ