HONORE Mikkel Frolich zmagovalec pete etape na dirki po Baskiji

HONORE Mikkel Frolich zmagovalec pete etape na dirki po Baskiji
09.04.2021 AVTOR: BOSTJAN SVETE

Potem, ko se je še veliko govorilo o poteku in razpletu četrte etape je bila peta etapa namenjena ubežnikom, ko se je glavnina prepozno odločila, da gre v lov za njimi.

Skupina ubežnikov Bernard Julien, Schelling Ide, Honore Mikkel Frolich, Černy Josef, Amador Andrey je vse do petdesetega kilometra složno sodelovala. Vse do začetka zadnjega kategorizirana vzpona Urkaregi je glavnina razliko nadzorovala, s pričetkom klanca pa so začele z narekovanjem ritma ekipe s sprinterji. Do vrha jim je uspelo zmanjšati razliko za ubežniki na 50 sekund, ko je bilo do cilja še 30 kilometrov.

Na spustu sta se od glavnine odcepila Aranburu Alex in Fraile Omar oba Astana z izjemno hitrim spuščanjem, ko je imel pri izogibanju kar nekaj težav snemalni motorist. Astaninima kolesarjema je po koncu spusta, ko je ostalo do cilja še 21 kilometrov, uspelo zmanjšati razliko do ubežnikov na 45 sekund. Njun poizkus preselitve do ubežnikov, se je 7 kilometrov do cilja izničil, ko je oba kolesarja ujela glavnina.

Trije ubežniki so ohranili minuto prednosti, kar je pomenilo, da se bodo med seboj pomerili za etapno zmago.

Na koncu sta se za etapno zmago zapeljala prek ciljne črte klubska kolega ČERNÝ Josef (Deceuninck - Quick Step) in HONORÉ Mikkel Frølich (Deceuninck - Quick Step), ki je tudi zabeležil etapno zmago. Zadnje bonifikacijske sekunde je pobral s tretjim mestom Bernard Julien (Trek Segafredo).

S pol minutnim zaostankom je ciljno črto prevozila tudi glavnina in tako uspešno zaključila peto etapo že z mislimi na jutrišnjo odločilno etapo, ko je pred kolesarji na 110 kilometrih kar sedem kategoriziranih vzponov.



Značke: Cestno
Ključne besede:
dirka po Baskiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ