Hrastnikova peta na prvi tekmi svetovnega pokala v Mariboru

Hrastnikova peta na prvi tekmi svetovnega pokala v Mariboru
17.10.2020 AVTOR: N. Gr., foto: Marko Pigac

Mariborsko Pohorje ta konec tedna gosti najboljše tekmovalke in tekmovalce v gorskokolesarskem spustu na svetu, na prvi dirki je Monika Hrastnik s 5. mestom potrdila dobro formo.

Maribor je zadnja postaja letošnje sezone v svetovnem pokalu za spustaše, zaradi odpovedi drugih organizatorjev so Slovenci dobili dvojni spored, torej po kar dve tekmi tako v moški kot v ženski konkurenci.

Na petkovi prvi tekmi v spustu je bila pod drobnogledom Monika Hrastnik, ki si je minuli konec tedna na SP v Leogangu privozila bronasto medaljo. Proga se je posušila do štarta deklet in zato postala še hitrejša, posledično pa precej bolj zahtevna.

V ženski konkurenci je z njo najbolje opravila Marine Cabirou, ki je slavila pred Myriam Nicole in Hannah Tracey. Hrastnikova je bila v kvalifikacijah najhitrejša, tudi tekmo je začela dobro, potem pa je v prvem gozdnem delu izgubila nekaj časa, v spodnjem delu jo je ustavil še manjši padec, a se je dobro borila do cilja in končala na zelo visokem petem mestu Slovenski uspeh je dopolnila Špela Horvat z 10. mestom.

V moški konkurenci je slavil Loris Vergier, odlično se je na progi v Mariboru odrezal tudi Jure Žabjek, ki je zasedel 15. mesto, prehitel je tudi vodilnega v svetovnem pokalu Loica Brunija. Luka Berginc je bil 40.

V nedeljo bosta v Mariboru na sporedu še drugi tekmi za svetovni pokal za spustaše.Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ