Hrastnikova spektakel v Mariboru končala na odličnem četrtem mestu

Hrastnikova spektakel v Mariboru končala na odličnem četrtem mestu
16.08.2021 AVTOR: N. Gr., foto: Red Bull

Mariborsko Pohorje je minuli konec tedna spet gostilo gorskokolesarsko elito, v spustu so se za zmage v svetovnem pokalu pomerili najboljši spustaši in spustašice. Blesteli so Francozi, pa tudi Monika Hrastnik.

Maribor je v dveh zaporednih koncih tedna dvakrat gostil vrhunske spustaše. Prejšnji konec tedna na evropskem prvenstvu, premierno je Pohorje gostilo to tekmovanje, dres evropske prvakinje pa si je na generalki za svetovni pokal privozila Monika Hrastnik.

Na dirki za svetovni pokal je raven še precej višja, je pa Hrastnikova vseeno potihem merila na stopničke. Proga v Mariboru je bila zaradi suše zelo zahtevna, prašna in težka predvsem v zgornjem delu. Tam je Hrastnikova dirkala nekoliko zadržano, ni našla prave linije in je izgubila nekaj hitrosti.

Poizkušala je zamujeno nadoknaditi v spodnjem delu, kjer je bila dovolj hitra, vseeno pa je bilo to na koncu premalo za eno od prestižnih prvih treh mest, spet ji je pripadla »lesena« kolajna za še vedno vrhunsko četrto mesto. »Dirka je bila zelo divja, zjutraj na treningu mi je šlo solidno, nato pa je bilo na dirki težko držati linijo, ker so se naredile luknje. Vesela sem, da se je tako končalo, da sem prišla z dobrim časom v cilj. V zgornjem delu sem naredila nekaj napak, spodaj sem peljala v redu, a sem bila kar nekajkrat izven svoje idealne linije, tako da nisem točno vedela, kje lahko pritisnem na polno. Podlaga je zelo drsela, na koncu je bilo dovolj za četrto mesto in to je to,« je pred precejšnjim številom gledalcev, ki so se zbrali v Mariboru, povedala Hrastnikova.

Prvič letos je zmagala Francozinja Myriam Nicole, druga je bila Eleonora Farina, tretja pa Camille Balanche. V moški konkurenci je prav tako slavil Francoz Loris Vergier, drugi je bil njegov rojak Thibaut Daprel, tretji pa Britanec Lauri Greenland.

V moški konkurenci sta dirkala tudi dva slovenska predstavnika, Luka Berginc je bil na koncu 35., Žak Gomilšček pa 47. Naslednja, četrta letošnja dirka za svetovni pokal, bo 4. septembra v Lenzerheideju, vmes pa kolesarje in kolesarke čaka še svetovno prvenstvo v Val di Soleju.



Značke: Gorsko
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ