Hud padec in Gossov prvenec (foto in video)

Hud padec in Gossov prvenec (foto in video)
07.05.2012 AVTOR: D. Z.
Tretjo etapo na dirki po Italiji je v sprintu glavnine dobil Matthew Goss. Kljub padcu v zaključku je rožnato majico obdržal Taylor Phinney.
Neuspešni ubežniki
Tretja etapa je potekala po pričakovanjih. V pobeg se je podala skupina šestih kolesarjev. Spet je bil v ospredju Balloni, družbo pa so mu delali še Navardauskas, Hollenstein, Keizer, domačin Christensen in Minguez. Vendar jim glavnina ni dovolila, da bi si priborili več kot tri minute prednosti. Ko so kolesarji zavili v zaključne tri 14,3 kilometra dolge kroge, je prednost ubežnikov začela padati.

Dobrih 30 kilometrov pred ciljem je ta že bila nižja od minute. Tako je bilo jasno, da bodo ubežniki ujeti, dobrih deset kilometrov pred ciljem je, tako kot v nedeljo spet napadel Lars Bak. A tudi njegov poskus ni bil uspešen. Sledil je boj ekip za pozicije. Tokrat pa je vlak moštva Sky razpadel presenetljivo hitro, medtem ko je nadzor v ospredju prevzelo moštvo Orica GreenEdge.

Hiter sprint in hud padec
Tokrat so bili uspešni, saj so Matthewu Gossu omogočili, da je sprint začel v najboljšem položaju. To je znal tudi izkoristiti in še lani pomočnik Marka Cavendisha je po nedeljskem drugem mestu zdaj slavil zmago na dirki po Italiji. Drugo mesto je pripadlo Juanu Joseju Haedu, tretje pa Tylerju Farrarju.

"Šlo je za zelo hiter sprint. Do kilometra pred ciljem smo se rahlo vzpenjali, potem pa je šlo samo še navzdol. Zelo hitro do cilja," je dejal presrečni Goss in dodal: "Imel sem dva pomagača, ki sta me pripeljala do 300 metrov pred ciljem, vendar mislim, da je bilo v ozadju veliko prerivanja. Lepo je dobiti čisti sprint glavnine. Vesel sem tudi za ekipo." A etapo je zaznamoval predvsem padec tik pred ciljem, ki je iz boja za zmago izločil številne favorite.

Phinney vseeno prišel po majico
Tudi Marka Cavendisha. Tokrat je padec sprožil Roberto Ferrari. Italijan je naredil veliko neumnost in v sprintu povsem spremenil smer. Zavil je ostro desno in pri tem z zadnjim kolesom podrl prav Cavendisha. Nedeljski zmagovalec se je znašel na tleh, potem pa se je vanj zabil še kolesar. Cavendish se je hitro pobral, zato pa je na tleh več časa ostal Taylor Phinney.

Potreboval je celo zdravniško pomoč, vendar si je kmalu opomogel in je lahko prišel na podelitev, kjer je spet oblekel rožnato majico. "Zdaj sem boljše. Na tleh sem bil kar zmeden in šokiran, ko pa sem bil v rešilcu, sem si kmalu opomogel," je dejal Phinney in dodal: "Ob padcu sem očitno nekaj zadel. Škoda, ker je do tega prišlo. Jutri je na srečo dan počitka." Gregor Gazvoda je etapo končal na 80. mestu. Na priloženem posnetku si lahko ogledate sprint in padec v tretji etapi.foto: sirotti
Značke: Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ