"Hvala Sky" (VIDEO)

"Hvala Sky" (VIDEO)
30.04.2019 AVTOR: DZ, vir: Team Sky

S tem naslovom so poimenovali film, ki so ga pri moštvu Sky pripravili pred uradno menjavo sponzorja in imena. Britansko moštvo bo s 1. majem postalo Team Ineos.

Ponavadi se sponzorji v kolesarstvu zamenjajo pred novo sezono, pri Skyju pa je drugače. Ekipa je našla novega sponzorja. To bo Ineos, ki je v lasti najbogatejšega britanca Jima Ratcliffa. O tem, kako bo potekal vsa proces pri menjavi sponzrozja oziroma pri uradni zamenjavi imena je pisal že Marko Džalo. Zdaj so pri moštvu Sky razkrili, v kakašnih dresih bodo kolesarji nastopali na dirki po Romandiji.

Ti bodo zgolj prehodni dresi, saj želijo prave drese z novim sponzorjem razrkriti ne domači dirki po Yorkshiru. Obenem so objavili tudi dobre štiri minute dolg video, v katerem se nekateri aktivni kolesarji – tudi Chris Froome in Geraint Thomas – spomnijo desetih let, ki so jih preživeli z ekipo. Oba sta bila v ekipi od začetka, medtem ko v videu nastopa tudi Egan Bernal, ki je lani šele prišel v moštvo. Video so naslovili: "Hvala Sky".

Ekipa, v kateri so delali in še dleajo številni Slovenci je v teh letih dosegla izjemne uspehe. Šestkrat so dobili dirko po Franciji. Kot prvi Britanec jo je leta 2012 dobil Bradley Wiggins. Štirikrat je to uspelo Froomu, lani pa še Thomasu. Froome je dobil tudi dirko po Španiji in dirko po Italiji. Poleg številnih krajših etapnih dirk so kolesarji Skyja dobili tudi dve veliki klasiki: Milano-Sanremo (Michal Kwiatkowski) in Liege-Bastogne-Liege (Wout Poels).

Značke: Cestno
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ