Igor Kopše zavrnil dopinško kontrolo

Igor Kopše zavrnil dopinško kontrolo
20.10.2016 AVTOR: D. Z.
Igor Kopše se je v svojem blogu na Stravi razpisal o tem, da je na dirki v Avstriji zavrnil dopinško kontrolo ... kazen je neizogibna.

Igor Kopše, večkratni svetovni prvak, pa tudi državni prvak in nenazadnje zmagovalec Maratona Franje je na kronometru King of the Lake zavrnil dopinško kontrolo. Kopše do zdaj tega ni razkril, potem pa je na svojem Instagramu objavil fotografijo, ki dokazuje, da je bil na zaslišanju pri SLOADO, torej pri Slovenski protidopinški organizaciji.

“Zadnja stvar, ki si jo želi katerikoli športnik je potrkati na ta vrata, ’ ... da bi lahko zbolel. Zato je pričel jemati zdravilo Daleron. Preprosto zdravilo, ki pa vsebuje na dirkah prepovedano substanco psevdoefedrin.

Kljub temu se je kronometra udeležil in ga tudi odlično odpeljal. Bolje kot na prejšnjih dveh izvedbah. Zapisal je, da je sicer vedel, da bi se moral nastopu odpovedati, vendar pa tega preprosto ni storil. “Preposto nisem čutil, da sem goljufal ali naredil karkoli narobe. Če bi, potem bi ob prvih znakih, dopinške kontrole zbežal kot zajec. Ampak nisem. Nisem, ker sem si preveč želel nastopiti na tistem kronometru, ” je med drugim zapisal Kopše.

Želel je namreč testirati formo teden dni pred postavljanjem svetovnega rekorda v vožnji na eno uro na velodromu v Manchestru. Po dirki je seveda sledila dopinška kontrola, ki pa jo je zavrnil, saj je vedel, da bi vzorec bil pozitiven. V nadaljevanju je Kopše opisal, o čem vsem je razmišljal, ko so ga pozvali, da odda vzorec, na koncu pa se je odločil …

“Po kakšnih štirih urah oklevanja sem se določil, da zavrnem. Moral sem se odločiti med dvemi podobno katastrofalnimi izbiri. Odločil sem se, da končam brez pozitivnega vzorca. Raje s kršitvijo kot pa s pozitivnim vzorcem. ” Obenem se je Kopše še opravičil vsem prizadetim, predvsem kolesarju, ki bi tisti dan moral zmagati, pa tudi organizatorju omenjene dirke Wolfgangu Götschhoferju.

Celoten zapis si lahko preberete na STRAVI.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ