Imunski sistem aktivnega športnika

Imunski sistem aktivnega športnika
13.05.2022 AVTOR: Ziga Fritz Kunc, promocijsko sporočilo

Veš, kaj je razlika med zelo uspešnim športnikom in nekom, ki napreduje bistveno počasneje?

Uspešni športniki vedo, kako pomemben je močan imunski sistem.

To ti nazorno prikaže spodnji graf, v katerem lahko primerjaš napredek nekoga z dobrim imunskim sistemom in nekoga z oslabljenim imunskim sistemom.


Z zdravim in močnim imunskim sistemom boš lahko napredoval progresivno, saj te ne bodo ustavljala vnetja, poškodbe in bolezni. To pomeni, da boš lahko treniral redno in kvalitetno, tvoj napredek pa bo konstanten.

Z oslabljenim imunskim sistemom boš v svojemu napredku nihal, lahko pa boš celo prišel do točke, ko se bo zaradi bolezni in poškodb tvoj napredek popolnoma ustavil ali, še huje, začel nazadovati. V najslabšem primeru boš moral celo prenehati s svojo športno dejavnostjo.

Zavaruj svoj napredek s kapsulami Immuno.

Immuno je prehranski dodatek, narejen posebej za športnike, s katerim lahko na ravni mikrohranil bistveno pripomoreš k močnejšemu imunskemu sistemu.


Prednosti
prehranskega dodatka Immuno:

  • Vsa potrebna mikrohranila v enem izdelku
  • Lahko se osredotočiš na svoj trening
  • Prilagojen za aktivne športnike


Imunski sistem aktivnega športnika

Imunski sistem je zadolžen za zaščito telesa pred vnetji, virusi in bakterijami. Gre za zelo kompleksen mehanizem, ki ga tvorijo organi, bele krvne celice, beljakovine (protitelesa) in razne kemične snovi.

Kot aktivni športnik moraš svojemu imunskemu sistemu posvetiti še posebno pozornost, saj intenzivna fizična vadba predstavlja zelo velik stres za telo, kar lahko dolgoročno vodi do padca tvojega imunskega sistema.

Močan imunski sistem je tvoj najboljši zaveznik v življenju in športni karieri.

Skrb za zdrav in močan imunski sistem mora biti tvoja prioriteta.



Kako okrepiš svoj imunski sistem?

Najbolj pogosta napaka športnikov je, da ne poskrbijo za primeren vnos mikro in makrohranil. Intenzivna vadba v kombinaciji s pomanjkanjem potrebnih hranil lahko znatno poveča nivo stresa v telesu, ki je eden ključnih dejavnikov za padec tvojega imunskega sistema.

Kar se tiče makrohranil med in po intenzivni vadbi, je predvsem pomemben primeren vnos ogljikovih hidratov. To je še posebej ključnega pomena za vzdržljivostne športnike.

Vzdržljivostni športnik mora vsako uro intenzivne vadbe zaužiti 60 do 90 gramov ogljikovih hidratov.

Če so makrohranila tista, ki telesu omogočajo, da imunski sistem vzdržuje, so mikrohranila tista, ki telesu omogočajo, da močan imunski sistem vzpostavi.

Vitamini in minerali igrajo ključno vlogo pri številnih telesnih funkcijah, kar seveda vključuje tudi imunski sistem.

Pogosta težava športnika pa je, da ima kaj hitro na zalogi pravo mini lekarno prehranskih dodatkov z mikrohranili, kar je po nepotrebnem zapleteno in naporno, obenem pa zahteva strukturiran načrt, kaj in kdaj sploh jemati.

Prehranski dodatek Immuno je preprosta rešitev, saj ti v enem izdelku nudi vse, kar potrebuješ za zdrav in močan imunski sistem.

Immuno ti omogoča, da namesto iz desetih različnih izdelkov vse, kar tvoje telo potrebuje za zdrav in močan imunski sistem, dobiš v enem samem izdelku.


Zakaj uporabljati prehranski dodatek Immuno?

Prehranski dodatek Immuno vsebuje ključne vitamine in minerale, ki ti bodo pomagali zavarovati svoj napredek.

Za razliko od podobnih prehranskih dodatkov, ki vsebujejo nepotrebne sestavine, napačne koncentracije mikrohranil, ki ti v prevelikih količinah lahko škodijo (npr. vitamin E), oblike mineralov s slabo absorpcijo ali sestavine, ki se med seboj tepejo (npr. baker in železo), je Immuno zasnovan za doseganje optimalnega sodelovanja mikrohranil.


Kvercetin
Ključna sestavina prehranskega dodatka Immuno je kvercetin, ki deluje kot ionofor. Ionofor je spojina, ki mikrohranilom pomaga prodreti v celico in tako bistveno izboljša absorpcijo vitaminov in mineralov.

Poleg tega ima kvercetin številne druge prednosti:

  • Kot antioksidant ščiti tvoje celice pred prostimi radikali
  • Tvoje telo zaščiti pred vnetji in boleznimi
  • Izboljšuje tvojo aerobno sposobnost in VO2 max
  • Poveča tvoj čas do odpovedi
  • Uravnava tvoj krvni tlak in sladkor v krvi

Cinkov bisglicinat

Prehranski dodatek Immuno vsebuje kelirano obliko cinka, t.i. cinkov bisglicinat. Gre za vrhunsko, kelirano obliko minerala, ki je na podlagi raziskav najboljša oblika tega ključnega minerala.

Dve ključni prednosti cinkovega bisglicinata sta:

Ker je nežen do želodca, se ti ni treba bati prebavnih težav

Visoka biološka vrednost pomeni najvišjo stopnjo absorpcije


Vitamin C in D

Immuno vsebuje vitamin C in D, ki imata ključno vlogo pri imunskem odzivu na virusne okužbe.

Ker kvercetin v izdelku deluje kot ionofor, ti Immuno zagotavlja največjo absorpcijo oziroma izkoristek teh dveh pomembnih vitaminov.


Črni bezeg

Črni bezeg je izjemno močan antioksidant, ki ščiti tvoje celice pred prostimi radikali.

Prosti radikali nastajajo tako zaradi običajnega delovanja telesa kot posledica zunanjih vplivov. Intenzivna vadba je eden od dejavnikov, ki znatno povečuje število prostih radikalov v tvojem telesu.

Prosti radikali se vežejo na tvoje celice in jih tako uničijo. Vloga antioksidantov je, da proste radikale vežejo nase in na ta način zaščitijo tvoje celice.


Spirulina

Spirulina je zelo priljubljen prehranski dodatek, ki ima številne prednosti:

  • Zmanjšuje ravni glukoze
  • Ima protivnetni učinek
  • Podpira imunski sistem
  • Lajša simptome alergij


Zavaruj svoj napredek

Zavaruj svoj napredek, tako da poskrbiš za zdrav in močan imunski sistem.

Prehranski dodatek Immuno ti v enem samem izdelku nudi vsa mikrohranila, ki jih potrebuješ, da boš lahko nemoteno treniral in zavaruj svoj napredek.

Zavaruj svoj napredek s kapsulami Immuno

Preberi tudi:

Kako izboljšati imunski sistem športnika

Okrepite svoj imunski sistem z izdelki Swanson

Značke: Prehrana
Ključne besede:
4endurance Immuno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ