Ineos in razkriti načrti

Ineos in razkriti načrti
16.01.2020 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Glavni mož moštva Ineos Dave Brailsford je potrdil glavne cilje njegove ekipe v sezoni 2020. Vse se vrti okrog dirke po Franciji, kapetanstva ...

Glavni mož ekipe Ineos Dave Brailsford je razkril osnovne, glavne cilje ekipe Ineos. Seveda se bo vse vrtelo okrog dirke po Franciji. A z ekipo, ki jo ima, lahko dobro razporedi kapetane na vse tri tritedenske preizkušnje, pa tudi na enodnevne klasike. Letos je v Ineos prestopil tudi zmagovalec dirke po Italiji Richard Carapaz. Prišel je svetovni prvak v vožnji na čas Rohan Dennis.

Potem so tu že uveljavljeni Geraint Thomas, mladi Egan Bernal, pa Chris Froome … "Zdaj lahko začrtamo program, a vedno potem veš, da se lahko stvari med sezono spremenijo. Glede na trenutno situacijo pa bo Richard Carapaz na Giru poskušal ubraniti lansko zmago. Geraint in Egan pa se bosta osredotočila na Tour. Seveda je tu še Chris Froome, ki se vrača. Še vedno hrepeni po tisti peti zmagi in trdo dela, da bi se vrnil na konkurenčno raven," pravi Brailsford.

Brailsford je še priznal, da so se v vseh the letih mnoge stvari spremenile, tudi tritedenske dirke. Predvsem pa se zaveda, da postajajo druge ekipe vse bolj konkurenčne. Sicer pa je prej omenjeni Froome na skupnih pripravah ekipe v Španiji. Thomas je v ZDA, kamor je odpotoval tudi maser Marko Džalo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ