Italijani bodo plačevali za kolesarjenje v službo

Italijani bodo plačevali za kolesarjenje v službo
07.01.2019 AVTOR: DZ, vir: cyclingtoday

Mestne oblasti v Bariju so pripravljene vsakemu, ki se bo v službo namesto z avtomobilom pripeljal s kolesom plačati do 25 evrov na mesec.

“Če boste kolesarili, ne boste poskrbeli zgolj za zdravje,” je prebivalce Barija nagovoril župan Antonio DeCaro. Bari bo tako prvo italijansko mesto, ki bo aktivno stopilo v akcijo vzpodbujanja prebivalcev, da se namesto v avtomobile za pot v službo usedejo na kolo. Mesto bo v ta namen namenilo kar 545 tisoč evrov. Po besedah župana in ostalih ne gre zgolj za zmanjšanje prometa v mestu, ampak predvsem za skrb za okolje.

Cilj bodo izpolnili, če se bo podvojilo število ljudi, ki bodo v službo prihajali s kolesi. Kolesarjem bodo oblasti za pot od doma do službe in nazaj oblasti plačale po 20 centov prevožen kilometer, a ne več kot 25 evrov na mesec. Mesto bo priskočilo na pomoč tudi tistim, ki kolesa še nimajo. Tistim, ki bodo želeli kupiti novo kolo, bodo deležni popusta v višini 150 evrov. 250 evrov popusta bodo dobili tisti, ki bodo kupili e-kolo, sto evrov pa tisti, ki bodo kupili rabljeno kolo.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ