Italijanski zvezdniki velodroma trenirajo v Novem mestu

Italijanski zvezdniki velodroma trenirajo v Novem mestu
27.12.2021 AVTOR: N. Gr., foto: FCI

Dogajanje na pokritem dirkališču v Češči vasi je v teh dneh zelo pestro. Adria Mobil je pripravila predbožično dirko na velodromu, ki je bila zelo dobro obiskana, zdaj pa v Novem mestu trenirajo italijanski zvezdniki, tudi Filippo Ganna.

V letošnji sezoni se je dirkanje na velodromu tudi med slovenskimi gledalci počasi prijelo, predbožična dirka z dirko v disciplini madison v kategoriji Elite je bila zelo zanimiva in zelo dobro je, da prednosti pokritega dirkališča na domačih tleh izkoriščajo tudi slovenski kolesarji.

Kako velika prednost to je, v teh dneh lahko vidimo na primeru italijanske reprezentance, ene najboljših reprezentanc v dirkališčnem kolesarstvu, ki je letos na olimpijskih igrah osvojila tudi prestižno zlato odličje v ekipni zasledovalni vožnji. Italijani imajo le še en pokrit velodrom v Montichiarju, kjer pa trenutno potekajo dela, zato na njem ne morejo trenirati.

Za pripravljalni kamp od 27. do 30. decembra je selektor Marco Villa tako svoje zvezdnike zbral kar v Novem mestu. Na velodromu v Češči vasi bodo do četrtka dirkali tudi svetovni prvak v kronometru Filippo Ganna, pa Elia Viviani, Letizia Paternoster in tudi svetovna prvakinja Elisa Balsamo.

Skupno je Villa v Slovenijo pripeljal 17 kolesarjev, 10 moških in sedem žensk. Italijanska reprezentanca pri nas sicer ne trenira prvič, že lani so en sklop priprav opravili v Novem mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ