Iz ekipe Jumbo Visma: Pokazal je pravi pogum

Iz ekipe Jumbo Visma: Pokazal je pravi pogum
02.09.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

"Vedeli smo, da sta pred nami dve najtežji etapi na tej Vuelti. Vedeli pa smo tudi, da imamo eno izmed najmočnejših ekip tukaj. Vedeli smo tudi, da če zgodaj napadejo Bernal, Yates ali Lopez, to za nas ni težava, saj jih lahko kot ekipa ujamemo. Obenem pa smo Primožu rekli, naj jim sledi, če le lahko. To je tudi storil."

To so besede športnega direktorja Grische Niermanna kmalu po izjemno zahtevni 17. etapi dirke po Španiji. Niermann je Rogliča spremljal iz avtomobila in očitno je lahko užival: "Za njim smo imeli še vedno štiri kolesarje. Primož je pripravil zares lepo predstavo. Seveda vse to tudi boli, saj je sta z Bernalom zares dolgo bežala. A resnično je pokazal pravi pogum danes. To je bil odličen dan za ekipo."

Kaj pa je lahko iz avtomobila Primožu svetoval? "
Naj je in pije. Ve, kaj mora narediti. A ob takih dneh moraš paziti na energijo. Še posebej, ko voziš tako dolgo na polno. Obenem moraš nekaj moči prihraniti še za zadnji vzpon. Vedeli smo, kako zahteven in strm je, a zavedali smo se tudi, da je Bernal tisti, ki mora skrbeti za razliko. Na njegovo žalost je potem zaostal. Primož pa na vzponu ni izgubil niti sekunde. Proti nasprotnikom je celo pridobil nekaj časa in zdaj ima lepo prednost."

Na cilju je pred medije z veseljem stopil tudi Sepp Kuss, ki je osvojil drugo mesto v etapi, a je bil jasno navdušen nad Rogličevo predstavo: "
Res pogumna poteza, da je šel od tako daleč. Lahko pa vam povem, da je želel narediti nekaj takega in to je storil celo na še bolj impresiven način. Že na spustu se zasledovalne skupine niso spuščale tako hitro. Dva fanta v ospredju, tudi Bernal, kapo dol za to vožnjo."

Ker je bil Roglič že pred etapo med favoriti v najboljšem položaju v skupnem seštevku, so mnogi pričakovali, da bo oblekel rdečo majico. Po taki predstavi jo tudi je. Zdaj prepričljivo vodi. "Vedeli smo, da bomo v teh dneh po vsej verjetnosti spet v rdeči majici. Vsaj načrt je bil tak. Z ekipo smo dokazali, da smo več kot dovolj močni za nadzorovanje. Jutri bo spet zelo zahteven zaključni vzpon. A menim, da smo lahko samozavestni. Primož dveh minut ne bo izgubil," je še dodal Niermann.

Prav Niermann je priznal, da so zdaj mnoge kritike tudi utišali: "Na začetku Vuelte in po prvem ciljnem klancu ni bilo nikogar z izjemo Primoža med prvimi 50-imi. Zato smo bili deležni kritik, da ekipa ni dovolj močna, vendar pa sem bil prepričan, da bo. Lepo je, če imaš najmočnejšega kolesarja na dirki, če pa ga podpira najboljša možna ekipa, je to še boljše. Zares sem ponosen na Primoža in celotno ekipo, ki se je res spet izkazal."
Dirke po Španiji seveda še zdaleč ni konec. Prav v četrtek kolesarje čaka na papirju najtežja etapa v zadnjem tednu. Trasa omogoča številne napade in še vedno lahko pride sprememb v skupnem seštevku. "Zelo težek klanec nas še čaka. Veliko stvari se lahko še zgodi, a menim, da bomo vsi kar precej utrujeni po današnji etapi," je dodal prej omenjeni Sepp Kuss.

Značke: Dirka po Španiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ