Iz Jumbo Visme: Nasprotniki so močnejši, kot so bili lani

Iz Jumbo Visme: Nasprotniki so močnejši, kot so bili lani
15.06.2021 AVTOR: DZ, foto: Sirotti
Merijn Zeeman. Eden izmed glavnih mož pri moštvu Jumbo Visma je za cyclingnews.com spregovoril o Touru, ciljih, tekmecih in formi.
Jumbo Visma v tej sezoni - z izjemo Rogliča, Van Aerta in Vingegaarda - ni tako blestela kot lani. Kljub vsemu Merijn Zeeman pravi, da pred Tourom niso zaskrbljeni, pa čeprav sta se pred začetkom priprav na Tour s poškodami ukvarjala tako Jonas Vingegaard kot Wout van Aert.

"Ekipa prihaja v formo. Primož ima sklop dolgih priprav, ki dobro potekajo. Napredovali so tudi drugi fantje. Seveda smo imeli nekaj težav s poškodbama Wouta in Jonasa. A zdaj vsi že zelo dobro trenirajo. Verjamem, da smo kot ekipa v zelo dobri formi," je za cyclingnews.com dejal Merijn Zeeman. Primož Roglič ni in do Toura tudi ne bo nastopal na dirkah. Tako je že vse od klasike Liege-Bastogne-Liege. Zanimiva odločitev.

Brez njega pa je bila Jumbo Visma daleč od uspeha na dirki po Dofineji. Steven Kruijswijk ni bil konkurenčen najboljšim, Sepp Kuss pa se je samo v eni gorski etapi pokazal obrise forme, ki jo lahko doseže. "Razlika je med letošnjim in lanskim letom. Lani je bila dirka po Dofineji na sporedu dva tedna pred Tourom in je bila dolga samo pet dni. Letos je bila tri tedne pred Tourom. Fantov nismo pripravili na Dofinejo, ampak jih pripravljamo za Tour. Sepp je bil zelo dober na La Plagne, vendar pa je potem zaostal za Padunom," je dejal Zeeman.

Obenem je priznal, da je konkurenca letos precej močnejša: "Jasno je, da so tekmeci močnejši. Ineos je zelo močan, pa tudi ostale ekipe so vse boljše. Mi bomo dobri, a tekmeci bodo boljši, kot so bili lani. Obeta se velik boj." Lanska sezona je bila vsekakor posebna zaradi novega koronavirusa in prestavljanja dirk. Kljub težavam so sezono rešili. Organizirali so Tour, Giro in Vuelto.

"Zdaj je za nami spet običajno leto. Lani so nekatere ekipa znale delovati tudi v času koronavirusa, nekatere pa ne. Zdaj je vse bolj normalno in v vsaki ekipi so pametni ljudje, ki znajo izkoristiti izkušnje in znanje. Opažam, da je zdaj več vse močnejših tekmecev." Zeeman je še dodal, da so razlike med ekipami in kolesarji še manjše: "To je dobro za šport, saj bo dirkanje še bolj zanimivo."

Na vse glasnejše pripombe, da je dirkanje vse hitrejše, da padajo novi rekordi pa: "Morda je nekoliko hitrejše, vendar pa je zdaj več kolesarjev, ki lahko razvijajo določeno hitrost oziroma določeno moč. To je glavna stvar. Vsaka ekipa ima zdaj kolesarje, ki lahko razvijejo veliko moč. Veliko je kolesarjev z velikimi ambicijami."

Jumbo Visma za Tour: Primož Roglič, Wout van Aert, Steven Kruijswijk, Sepp Kuss, Jonas Vingegaard, Tony Martin, Mike Teunissen in Robert Gesink.
Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ