Iz kakšnega testa so: Dainese Trailskins 2

Iz kakšnega testa so: Dainese Trailskins 2
20.06.2017 AVTOR: Vladimir Pakrac
Iščete zračen in lahek ščitnik, ki ne bo oviral niti pri večurnem pedaliranju v toplejših pogojih, hkrati pa bo poskrbel za dostojno stopnjo zaščite? Trailskins 2 je morda tisto kar iščete.

Opremo nam je za potrebe predstavitve posodilo podjetje Factory Store d.o.o.

Pri italijanskem proizvajalcu zaščitne opreme Dainese, ki slovi kot znamka z dolgoletno tradicijo izdelave zaščitne opreme za motoriste, so po prvi sezoni izredno priljubljenih ščitnikov Trailskins, pripravili njihove naslednike.

Gre za pravo prevetritev dizajna, pri čemer funkcionalnost ostaja na prvem mestu in je tokrat še precej boljša od predhodnikov! Od slednjih se močno razlikujejo že na prvi pogled, saj so Trailskins 2 oblikovani po profilu kolenskega zgloba (oz. komolčnega, pri komolčnikih). Tako se telesu precej bolje prilegajo od svojih predhodnikov.

Za udobno in varno prileganje skrbita velcro trakova, ki obseg prilagajata tako na zgornjem kot tudi spodnjem delu ščitnika, v kombinaciji s silikonskim trakom pa bo tudi na potni nogi ščitnik ostal na svojem mestu. Slednje je po svoje hkrati zasluga ergonomske oblike in udobne raztegljive ter zračne tkanine iz katere je narejena “nogavica ”, ki ščitnik drži na mestu.

Če je bilo pri predhodnikih čutiti veliko praznega prostora okoli sklepa, tega sedaj ni več. Kljub temu so pri Daineseju uspeli ohraniti visoko stopnjo zračnosti ščitnika, saj na prednjem delu še vedno kraljuje velika gumijasta zaščita v obliki satovja, imenovana Pro-Armor. Svoje ime upravičuje z debelejšo plastjo gume na izpostavljenem delu sklepa, ki se nato redči proti stranem.

Odprtine v satovju poskrbijo za maksimalen pretok zraka in v tem pogledu se dostojno kosajo s svojim predhodnikom, ki je si je zgradil status enega najbolj zračnih ščitnikov na trgu. Imajo pa odprtine po svoje problem v bolj umazanih pogojih – ob padcu se hitro zapolnijo z umazanijo. Na tem mestu bi rad izpostavil dogodek iz lanske sezone v katerem sem s predhodnim modelom trailskinsov nekako uspel zaorati v kravjek. Čiščenje sem doma modro prepustil drugim.

Kakokoroli že, Trailskins 2 so ščitniki, ki si jih morate nadeti preden obujete čevlje, a so tako zračni, da boste po nekaj obratih pozabili, da jih imate na nogah (in rokah), a ne za ceno dobre zaščite.

Več na: dainese.com

Značke: Gorsko, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ