Iz kakšnega testa so: ščitniki G-Form Pro-X

Iz kakšnega testa so: ščitniki G-Form Pro-X
17.08.2017 AVTOR: Vladimir Pakrac
Ste se kdaj vprašali kakšne ščitnike potrebuje iPad, da preživi padec iz stratosfere? Odgovor je G-Form Pro-X.

Opremo nam je za potrebe predstavitve posodilo podjetje Maxisport d.o.o 

Zakaj iPad in zakaj stratosfera, se boste vprašali. Pri ameriškem proizvajalcu zaščitne opreme G-Form so namreč s popularno kampanjo pred nekaj leti uspešno uspeli demonstrirati moč zaščite njihovih ščitnikov. Pri izdelavi le-teh pri G-Formu uporabljajo edinstveno tehnologijo zaščitne pene RPT ®, ki na silo udarca reagira s takojšnjo strditvijo. Na ta način njihovi ščitniki v trenutku udarca zaščitijo vaš sklep oz. v tem primeru iPad. Gre za podobno tehnologijo kot jo je moč najti pri konkurenčni peni d3o, pri čemer naj bi bila RPT ® enostavnejša za oblikovanje in odpornejša na abrazijo - kar rezultira v kompaktnejši in bolj ergonomski obliki ščitnika.

Če k tej edinstveni tehnologiji dodamo še udobje pri nošenju, dobimo izvrstno linijo gorskokolesarskih ščitnikov, namenjenih predvsem trail in vsegorskim kolesarjem.  Zakaj govorim v množini? G-Form svoj model Pro-X namreč ponuja kot kolenčnike, podaljšane kolenčnike (ki ščitijo tudi celotno piščal) in komolčnike. Vsak model posamezno je na voljo kar v šestih različnih velikostih, k temu pa lahko prištejemo še dve dodatni velikosti, ki sta na voljo mlajšim uporabnikom (izvedenka “youth”).  Na tem mestu velja izpostaviti, da sam sicer uporabljam velikost ščitnikov M,  ki pa se mi je pri G-Formu na mojo nogo zazdela na trenutke že pretesna. Tako ne bo odveč opozorilo, da pri nakupu preizkusite tudi številko večje ščitnike, kot sicer.

Za popolno prilaganje vseh G-Formovih ščitnikov skrbi lahka kompresijska tkanina, ki se s pomočjo silikonskega traku na zgornjem notranjem robu ščitnika dobesedno prisesa na vašo roko oz. nogo. Slednje je sicer tudi zasluga premišljene postavitve nizkoprofilne zaščitne pene, ki je na pregibih oblikovana tako, da se lahko anatomsko prilagaja obliki kolena. Tako ščitniki tudi med obračanjem pedal ostajajo na svojem mestu. To je zagotovo lastnost, ki njihovo uporabno vrednost vsekakor dvigne na nivo višje – s Pro-X se namreč lahko podate na turo in pri tem pozabite, da jih nosite.
A čeravno zmore zaščitna pena RPT ® ponuditi impresivno mero zaščite, to ni pravi ščitnik za v gorskokolesarske parke oz. DH proge. Za udobje ščitnikov Pro-X so pri G-Formu namreč morali žrtvovati nekaj zaščitnega materiala na mestih, kjer sta verjetnost in moč udarca pri vsegorskih kolesarjih vsekakor manjša.

V kolikor iščete ščitnike, ki vam bodo upravičeno vlivali samozavest na gorskokolesarskih turah in izletih, je G-Form Pro-X vsekakor ena izmed najboljših možnosti na trgu.

Več na gform.eu

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ