Izjemni Bole 3. v Italijii (foto in video)

Izjemni Bole 3. v Italijii (foto in video)
03.03.2013 AVTOR: D. Z.
Za slovenskimi kolesarji je izjemna nedelja. Poleg osmega mesta Boruta Božiča na prologu dirke Pariz-Nica, se je izkazal tudi Grega Bole. Na dirki Roma Maxima je zasedel odlično tretje mestom.

A najprej v Italijo, na dirko prve kategorije, poimenovano Roma Maxima. Govorimo o nekdanji dirki po Laziu. Ta je bila nadvse zanimiva in polna napadov. Kolesarji so morali premagati 180 razgibanih kilometrov in tri zahtevne vzpona. Dirko pa je zaznamovala skupina petih ubežnikov. To so bili Biel Kadri, Pim Ligthart , Albert Timmer, Christophe Premont in Andre Cardoso.

Privozili so si skoraj deset minut prednosti, potem pa so se v ozadju v lov podali predvsem kolesarji Lampreja. Na pomoč so jim prišli še člani Astane in tako je prednost ubežnikov drastično padla. A zadnji vzpon dirke so vseeno začeli pred glavnino. Tu pa so se tudi v glavnini začeli napadi. Predvsem Nibali je bil odločen, da naredi razliko.

Sledili so mu še Rubiano. Santabrogio in Reda. Na tem vzponu pa je prišlo tudi do ključne poteze. V ospredju je sam ostal samo še Kadri, ki je ohranil dobro minuto prednosti pred skupino z Nibalijem. Ta skupina je bila kasneje ujeta, Kadri pa je nadaljeval v svojem ritmu. Na koncu mu je uspelo ohraniti dovolj prednosti, da se je lahko veselil prestižne zmage.

V ozadju pa so se kolesarji lahko udarili za drugo mesto. Sprint je z dobre pol minute zaostanka dobil Filippo Pozzato, ki je dvignil roke visoko v zrak, saj se očitno ni zavedal, da je pred njim zmagovalec že prečkal ciljno črto. Izvrstno tretje mesto pa je zasedel Grega Bole. Luka Mezgec je s tremi minutami zaostanka zasedel 46. Mesto.

Roma Maxima, rezultati
1. Biel Kadri (Fra) Ag2r-La Mondiale 4:26:17
2. Filippo Pozzato (Ita) Lampre-Merida 0:35
3. Grega Bole (Slo) Vacansoleil-DCM
4. Enrico Barbin (Ita) Bardiani-CSF Inox
5. Simone Ponzi (Ita) Astana
6. Leonardo Duque (Kol) Colombia
7. Giovanni Visconti (Ita) Movistar
8. Simon Geschke (Nem) Argos-Shimano
9. Sergej Lagutin (Uzb) Vacansoleil-DCM
10. Sergej Cernecki (Rus) Katjuša vsi isti čas
46. Luka Mezgec (Slo) Argos-Shimano 3:12


Še posnetek zadnjih kilometrov dirka Roma Maxima
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ