Izključen zaradi udarca

Izključen zaradi udarca
18.05.2018 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Norveški je v drugi etapi prišlo do neljubega dogodka. Lars Boom je udaril Prebena Van Heckeja. Komisarji so ga diskvalificirali.

Na dirki ekstra kategorije po Norveški je za kolesarji že druga etapa. Prvo v Hortenu je v sprintu glavnine dobil Dylan Groenewegen, drugo, ki se je končala v Askerju pa Edvald Boasson Hagen.

Prav v drugi pa je prišlo do nenavadnega dogodka. Med etapo sta se sprla Lars Boom (LottoNL Jumbo)in Preben Van Hecke (Sport Vlaanderen Baloise). Boom je tekmeca tudi udaril. “Napadel je, ujeli pa smog a na vrhu vzpona. Rekel sem mu, gremo, nadaljuj. Potem pa je naenkrat upočasnil. Sam sem se zaletel v njegovo kolo in skoraj padel, ” je razlog za reakcijo pojasnil Boom in dodal:

“Da. Udaril sem ga. Skoraj sem padel, saj ni prav, da pred kolesarjem tako upočasniš. Hitro se razjezim, zagotovo. A to je kdaj tudi dobro. ” Ta napad mu je prinesel izključitev z dirke. Komisarji so bili jasni: “Konkurenta ne smeš udariti, še posebej ne v obraz. To ni dobro za ugled kolesarstva. Zakona ne sme jemati v svoje roke. Zato smo sprejeli odločitev, da ga izključimo z dirke.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ