Iztekajo se prijave na 5. gorskokolesarski maraton MTB Slavnik

Iztekajo se prijave na 5. gorskokolesarski maraton MTB Slavnik
04.05.2023 AVTOR: Uredništvo

V nedeljo, 14. maja 2023, bodo Hrpelje gostile že 5. gorskokolesarski maraton MTB Slavnik, ki z osrednjim prizoriščem na pobočja Slavnika privablja gorske kolesarje iz Slovenije in širše regije.

Okrog 500 kolesarjev se udeležuje največjega rekreativnega gorskokolesarskega dogodka v Sloveniji. Na voljo bodo znova tri različno zahtevne trase, ki pa letošnje leto doživljajo prenovo z nekaterimi novimi odseki. Dolga trasa se s 66 kilometri približuje tudi manj zahtevnim kolesarjem, zaradi raznolikosti pa bosta nekoliko drugačni tudi ostali dve. Najboljša na kraljevski trasi bosta kronana za kralja in kraljico Slavnika, šteje pa tudi tekmovanje na gorski cilj pri Tumovi koči na Slavniku.Ugodnejše spletne prijave na www.mtbslavnik.si so na voljo do 8. maja.Dogodek se bo pričel že v soboto, 13. maja 2023, v Hotelu Admiral, kjer tekmovalci lahko prevzamejo startne številke in se družijo na "pašta" zabavi. V nedeljo se prizorišče seli k vaškemu domu v Hrpeljah, kjer bo dogodek spremljalo tudi pestro spremljevalno dogajanje. S tradicionalnim kuhanjem domačih jedi, ponudbo stojnic z lokalnimi ponudniki, MTB poligonom za najmlajše in bogatim odrskim dogajanjem. Poleg gorskih kolesarjev zato prireditev obiščejo tudi številni drugi obiskovalci in ljubitelji rekreativnih druženj, kar kaže, da gre tudi za prvovrstni turistični dogodek.

Gostitelja dogodka sta Občina Hrpelje-Kozina in Mestna občina Koper, podpirajo pa ga tudi Trgo ABC, podjetje Lotrans, Kolektor Koling, Hotel Admiral, Provia in drugi partnerji.
Značke: Gorsko
Ključne besede:
maraton Slavnik
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ