Jan Polanc "brez ritma" 34. na EP, v Nemčiji dekleta v ozadju (foto)

Jan Polanc "brez ritma" 34. na EP, v Nemčiji dekleta v ozadju (foto)
19.07.2013 AVTOR: D. Z.
Na evropskem prvenstvu je za kolesarji že drugi dan dirkanja. Mlajši člani v kronometru niso posegli med najboljše, saj je bil Jan Polanc kot najbolje uvrščeni Slovenec šele 34.

Trije mlajši člani na zahtevni progi
Na Češkem se že drugi dan zaprored odvija evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu, na katerem nastopajo tudi slovenski predstavniki. Tudi drugi dan tekmovanja sta bili na sporedu dve vožnji na čas. Slovenci smo imeli tri predstavnike v kronometru mlajših članov, ki je potekal v Brnu.

S 23 kilometrov dolgo preizkušnjo so se soočili Jan Polanc, Luka Pibernik in Marko Pavlič. Na težki in predvsem tehnično zahtevni progi pa se niso najbolje znašli. Zanimivo, start in cilj kronometra je bil kar na progi, na kateri potekajo tudi motociklistične dirke za motoGP. Žal so na rezultate vplivale tudi vremenske razmere.

Polanc ni našel pravega ritma
Tekmovalci, ki so startali med prvimi, so imeli precej manj vetra kot preostali. Eden izmed takih je bil Belgijec Victor Campenaerts. S povprečno hitrostjo 45,05 km/h je s progo opravil v 30 minutah in 38 sekundah. Drugi Oleksander Golovaš je za njim zaostal za sedem sekund, tretji pa je bil Jasha Sutterlin. 
Nemec je zaostal za 25 sekund.

Naš najboljši je bil po pričakovanjih Jan Polanc, ki pa je odpeljal slabše, kot je pričakoval. Z minuto in 55 sekundami zaostanka je zasedel 34. mesto. »Vsekakor nisem zadovoljen z vožnjo, saj nikakor nisem uspel ujeti pravega ritma. Sploh v začetku bi moral iti hitreje. Na koncu pa je itak šlo, kolikor so pač nesle noge. Verjamem, da bo v nedeljo bolje, « je dejal Polanc.

Pavlič: Odpeljal po najboljših močeh
Marko Pavlič je zasedel 41. mesto. Zaostal je za dve minuti in deset sekund. »Šel sem v enakomernem ritmu in sem kar zadovoljen z vožnjo. Vsekakor sem dal vse od sebe in to je to, kar trenutno zmorem, « je priznal Pavlič. Luka Pibernik je bil z zaostankom dve minut in 54 sekund 54.

Mladinke – v tej kategoriji slovenske predstavnice nismo imeli – so morale opraviti s 13,2 km dolgo preizkušnjo. Zmagala je Francozinja Severine Eraud, ki je progo premagal v 20 minutah in 48 sekundah. Njena povprečna hitrost pa je znašala 38,08 km/h. Druga je bila Floortje Mackaij, tretja pa Olena Demidova.

V soboto sedem mladincev in Urška Kalan
Zdaj se začenjajo cestne dirke. V soboto bodo na svoj račun najprej prišli mladinci in članice do 23 let. Med mladinci bomo na 123 kilometrov dolgi preizkušnji imeli kar sedem predstavnikov. To so David Per, Domen Novak, Matic Kolesar Šafarič, Žiga Ručigaj, Kristjan Kumar, Gašper Katrašnik in Matic Veber. Popoldne bodo dirkale še mlajše članice. Ravno tako na 123 kilometrov dolgi preizkušnji bo dirkala tudi Urška Kalan.

V Nemčiji najboljša Polona Batagelj, a 12 minut za zmagovalko
Na etapni dirki prve kategorije Thüringen-Rundfahrt der Frauen nastopajo tudi kolesarke moštva E Leclerc Klub Polet. Odpeljale so že peto etapo, dolgo sto kilometrov. Start in cilj je gostilo mesto Altenburg. Etapo je dobil tudi vodilna v skupnem seštevku Emma Johansson. Po skoraj dveh urah in pol dirkanja je v zaključku dirke ugnala Lucindo Brand in Valentino Scandolaro.

Polona Batagelj je bila najboljša slovenska predstavnica. 
Zasedla je 32. mesto. V cilj pa je prišla v skupini, ki je za zmagovalko zaostala za 12 minut in 16 sekund. V tej skupini sta se pripeljali tudi 40. Urša Pintar in 49. Špela Kern. Kolesarka moštva Be Pink Petra Zrimšek je bila 70., Alenka Novak pa mesto slabša.

V skupnem seštevku je Johanssonova, sicer članica moštva Orica AIS še povečala prednost pred klubsko kolegico Sharo Gillow. Zdaj ta znaša pol minute. Tretja je Nemka Lisa Brennauer, ki pa zaostaja že za minuto in 34 sekund. Z dobrimi 16. Minutami zaostanka je Polona Batagelj 36., Urša Pintar 41., Špela Kern 43., Alenka Novak 66., Petra Zrimšek pa 68.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ