Jan Polanc: Včasih zdržiš tri tedne, včasih ne

Jan Polanc: Včasih zdržiš tri tedne, včasih ne
02.06.2019 AVTOR: DZ, vir: sirotti

"Po eni strani sem zadovoljen, sigurno pa bi si želel malce drugačnega razpleta," je po kraljevski etapi za RTV Slovenija dejal Jan Polanc.

Jan Polanc je bil do 20 etape na dirki po Italiji 11. v skupnem seštevku, a je že v prejšnjih dneh povedal, da je pošteno utrujen. To se je dokončno videlo prav v najtežji etapi. Izgubil je več kot deset minut in je zdaj 15. v skupnem seštevku: “Mislim, da na Giru je bila to res kraljevska etapa, saj je bilo veliko kolesarjev brez moči. Tudi sam sem bil v zadnjem tednu vsak dan bolj izčrpan in sem nekako pričakoval, da ta dan ne bo ravno moj.”

Seveda je bil ritem po pričakovanjih peklenski že od samega starta, tako da tisti, ki so se od začetka slabše počutili, niso imeli velikih možnosti: “Včasih zdržiš tri tedne, včasih ne. Čutil sem, da mi pobira preveč moči. Na koncu sem danes poganjal do konca bolj zaradi navijačev in najbližjih doma. Zase in za ekipo mi je bilo že skorajda vseeno ali sem na koncu 30 ali med prvih 20.”

Seveda pa je Polanc na letošnjem Giru – od prej že ima dve etapni zmagi – navdušil z osvojitvijo in nošenjem rožnate majice. Dva dni jo je nosil: “To je neka pozitivna stvar letošnjega Gira. Roza majice prej še nikoli nisem imel. Je tudi to lepo enkrat v karieri doživeti. Po eni strani sem zadovoljen, sigurno pa bi si želel malce drugačnega razpleta. Predvsem v zadnjih dneh tudi malce več pomoči. Ampak, bilo je, kot je bilo.”

Polanc je nadvse zadovoljen, da se Giro bliža koncu, saj ima za sabo zelo naporen del sezone: “Jutri odpeljemo še ta kronometer, potem pa moramo spočiti glavo, ker mislim, da je predvsem glava tista, ki je trenutno najbolj utrujena. Noge so sicer že nekaj tednov utrujene, v teh dneh pa predvsem glava trpi. Malce predaha, potem pa bomo razmišljali o novih ciljih.” Še 17 kilometrov, torej.

Značke: Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ