Jan Trantik: Rad bi se zahvalil navijačem

Jan Trantik: Rad bi se zahvalil navijačem
17.06.2018 AVTOR: DZ

Jan Tratnik je v vožnji na čas na dirki po Sloveniji zasedel drugo mesto. Boljši je bil le Primož Roglič: "Zdi se mi, da je to bila zelo dobra vožnja," je kmalu po odpeljanem kronometru dejal Tratnik.

Državni prvak v vožnji na čas Jan Tratnik se je na 21,5 km dolgo progo od Trebnjega do Novega mesta podal že ob 12.44 uri. Progo je odpeljal odlično in s časom 25.13 postavil najboljši čas. Kolesar moštva CCC Sprandi Polkowice je tako prevzel vodstvo in na vročem stolu vztrajal vse do konca, vse do prihoda na cilj Primoža Rogliča.

“Zjutraj, ko sem si ogledal progo še ni pihal tako močan nasprotni veter. Potem, ko sem startal pa je pričel pihati še kar močan nasprotni veter,” je za TV Slovenija najprej priznal Jan Tratnik, ki se razvija v odličnega kronometrista. Letos je to že dokazal: “Na tej trasi moraš tudi na spustu poganjati na polno, saj ni tistega počitka, kjer bi lahko nabral nekaj moči. Zame je to bil eden težjih kronometrov v tej sezoni. Trasa je bila speljana tudi nekaj kilometrov navzdol, tako da se je hitrost ves čas vrtela okrog 60 kilometrov na uro. Le na klanec je padla.” Tratnik je z nastopom vsekakor “rešil” slabše nastopanje na letošnji dirki po Sloveniji.

“Moja dirka po Sloveniji ni bila ravno brilijantna. Imel sem nekaj krize v prvih etapah in se nisem uspel regenerirati. Nisem uspel ugotoviti, kaj je narobe. Danes je bila zadnja priložnost in ohranil sem optimizem. Upal sem, da se bom regeneriral. Sicer lahko rečem, da tudi danes kronometra nisem odpeljal ravno briljantno, kot na primer v Bergnu ali na Coppi e Bartali, kjer sem zmagal, a vseeno se mi zdi, da je bila ta vožnja zelo dobra.” Dovolj dobra za drugo mesto in potrditev, da je na pravi poti. Doma pokazati najboljšo vožnjo pa je nekaj najlepšega: “Navijači so neverjetni. Tudi, ko sem imel krizo, mi je bilo lažje prestati etape. Rad bi se vsem zahvalil. Tudi včeraj ob progi je bilo najbrž pol Idrije. Hvala.”

Značke: Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ