Jan Tratnik razkriva: Treningi v snegu so med najlepšimi v tem obdobju

Jan Tratnik razkriva: Treningi v snegu so med najlepšimi v tem obdobju
22.11.2015 AVTOR: D. Z.
Zima, mraz, sneg, slabo vreme ... pa vendarle se mora trenirati. Kako to počne Jan Tratnik, in kako je preživel proste dneve?

»Po zadnji dirki, ki sem jo tudi dobil, sem si vzel tri tedne premora. Takoj po dirki sem začel s počitkom. Počival sem najprej en teden, potem pa sem že začel postopoma migati, « je razkril Jan Tratnik. V septembru in oktobru je bil tako brez kolesa vsega skupaj 24 dni. To je bi tudi čas za tisti pravi počitek, dopust po naporni sezoni:

»Počitek sem si pa privoščil v Italiji v Toskani. Kar je bilo tistega aktivnega počitka, sva ga izkoristila s punco in skupaj kolesarila, pa tudi hodila v hribe. « V tem obodbju je bil tudi največ časa v njegovi karieri brez pravega treninga. Zdaj pa za počitek ni več časa: »To je praktično največ do zdaj. Z novembrom sem začel spet resno trenirati in povsem predano trenirati. Kolo, mtb, hoja v hribe … Tudi intervale že delam, vendar vse na nižjih conah. «

Čeprav je do začetka sezone za kolesarja ekipe Amplatz BMC še kar precej časa, pa Tratnik že resno trenira: »Naredil sem tudi nekaj sprememb. Letos ne bom več obiskoval fitnesa, raje bom večinoma treniral zunaj. Glede treninga imam natančno določeno, saj, če ne sledim enemu programu, potem se ti lahko vse podre decembra ali januarja. « Torej takrat, ko se tisti zares pravi treningi že začenjajo.

»V toplejše kraje ne nameravam oditi. Samo takrat, ko bomo imeli skupne priprave s klubom. Motivacija je pa na zelo visoki ravni, saj bom naredil vse, da bo sezona 2016 še bolj uspešna kot letošnja, « je še dodal Tratnik. Izkusil je tudi prvo sneženje. In prvemu treningu v takem vremenu se nikoli noče odpovedati: »Prvi sneg sem dobro izkoristil. Za mano je dve uri in pol hitre hoje oziroma teka. To so eni izmed najlepših treningov v tem obdobju. «

Značke: Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ