Jan Tratnik v Bahrain Merido

Jan Tratnik v Bahrain Merido
13.08.2018 AVTOR: DZ, vir: Bahrain Merida

Jan Tratnik bo v naslednji sezoni član moštva Bahrain Merida! Idrijčan se tako vrača v World Tour, zapustil pa bo poljski CCC Sprandi Polkowice.

Dvakrat je med elito osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na čas – tudi zdaj je aktualni državni prvak – pred leti pa je postal tudi državni prvak na cestni dirki. V zadnjem obdobju nadvse uspešno nastopa za poljski CCC Sprandi Polkowice. Iz moštva Bahrain Merida so zdaj sporočili, da so z njim podpisali pogodbo.

“Pri ekipi pričakujemo, da bo naredil še napredek in bo v veliko pomoč na belgijskih klasikah. Je kolesar, ki dirka zelo agresivno, vendar vemo, da so njegovi pobegi lahko še kako uspešni. Njegove sposobnosti v vožnji na čas bodo ekipi prišle še kako prav,” je v uradni izjavi za javnost dejal glavni športni direktor ekipe Gorazd Štangelj. Jan Tratnik pa:

“Bahrain Merida je ena izmed boljših ekip, ki nastopa na najvišji ravni in se zelo hitro razvija. Vesel sem, da bom postal del te zgodbe. Rad bi se zahvalil vodilnim za zaupanje in so mi tako omogočili povratek v World Tour. V tej ekipi bom dobil vse, kar potrebujem za napredek. Vse bom naredil, da zaupanje poplačam z dobrimi rezultati in s tem, da bom pripomogel k uspehom.” Sicer pa je Tratnik že okusil dirkanje v World Tour ekipi.

Že kot mlad, mnogi trdijo, da premlad, je prestopil v Quick Step. Ta zgodba se takrat ni končala najbolje, kar je opisal tudi v enem izmed intervjujev za našo revijo Bicikel. Vrnil se je na domačo sceno. Spet blestel, postal evropski prvak v kategoriji do 23 let in potem prek avstrijskih kontinentalnih ekip prišel v poljski CCC Sprandi Polkowice. Zdaj ima 28 let in vsekakor dovolj izkušenj, da ostane med elito.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ